تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس که کمتر کسی می داند

تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس که کمتر کسی می داند
فهرست مطالب

آیلتس و تافل 2 آزمون بین‌المللی برای غیرانگلیسی‌زبان‌ها هستند که در بخش‌های مختلفی شامل اسپیکینگ، رایتینگ، لیسنینگ و ریدینگ برگزار می‌شوند. این آزمون‌ها از اعتبار زیادی نزد کشور‌ها و دانشگاه‌های مختلفی برخوردارند، به‌همین‌دلیل اغلب داوطلبان مهاجرت و ثبت‌نام در دانشگاه‌های خارج از کشور در این آزمون‌ها شرکت می‌کنند. 

بخش‌های مختلف این آزمون‌ها تفاوت‌های بارزی با یکدیگر دارند که از جمله آنها می‌توان به بخش رایتینگ اشاره کرد. سبک امتحان رایتینگ در آیلتس و تافل متفاوت است و قبل از حضور در آزمون باید حتماً درباره این تفاوت‌ها اطلاعاتی به‌دست آورید تا مبادا در حین پاسخ‌دادن به سؤالات سردرگم شوید. 

خوشبختانه هم‌اکنون با انواع دوره تافل و آیلتس که توسط مدرس‌های حرفه‌ای برگزار می‌شوند، تشخیص تفاوت‌های هر یک از این بخش‌ها از یکدیگر کاری ساده و راحت شده است؛ اما اگر در دوره‌های آموزشی شرکت نکرده‌اید، ما اکنون به‌عنوان راهنما در این زمینه اطلاعات لازم را در اختیارتان می‌گذاریم. 

آیلتس چیست؟ 

برای آشنایی با تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس ابتدا قصد داریم تا توضیحی کوتاه درباره هر یک از این امتحانات در اختیارتان بگذاریم. آیلتس یا IELTS که مخفف International English Language Testing Service به‌عنوان یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی شناخته می‌شود که مدرک آن را تقریباً 9000 مؤسسه آموزشی در سرتاسر دنیا تأیید می‌کنند. این آزمون 4 نوع آکادمیک، جنرال، لایف‌اسکیلز و ukvi دارد که آکادمیک فقط برای مقاصد تحصیلی و 3 بخش دیگر برای مقاصدی مثل مهاجرت، کار و … برگزار می‌شوند. 

آیلتس 4 بخش مختلف دارد و برای پاسخ‌دادن به سؤالات آن حدود 2 ساعت و 45 دقیقه فرصت دارید. در این بازه زمانی باید به سوالات مربوط به بخش صحبت‌کردن، خواندن، نوشتن و شنیداری پاسخ دهید و نمره قابل‌قبولی بگیرید. نمرات این آزمون نیز بین 0 تا 9 است و داوطلب باید حداقل نمره بالای 6.5 دریافت کند تا امکان استفاده از مدرک برای ثبت‌نام در دانشگاه‌ها یا مهاجرت را داشته باشد. 

آیلتس اعتبار زیادی در تقریباً تمام کشور‌های جهان دارد و انواع دوره آیلتس در بیشتر این کشور‌ها برگزار می‌شود؛ بنابراین منابع آموزشی آن کم نیستند و به‌راحتی امکان یادگیری مباحث مختلف برای شرکت در این آزمون را خواهید داشت. 

تافل چیست؟ 

تافل چیست؟ 

تافل یا TOEFL که مخفف Test of English Foreign Language است، یکی دیگر از آزمون‌های زبان انگلیسی معتبر در سراسر جهان به‌شمار می‌آید که مدرک آن تقریباً در 10000 موسسه آموزشی مختلف در سراسر دنیا پذیرفته می‌شود. مدرک این آزمون فقط برای ثبت‌نام در دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزشی کاربرد دارد، بنابراین امکان استفاده از آن برای مهاجرت، کار و … را ندارید. 

تافل دارای 5 نوع مختلف به‌نام iBT، Home Edition، PBT، CBT و تافل‌جونیور است. iBT، به‌صورت اینترنتی در مراکز، هوم‌ادیشن به‌صورت اینترنتی در خانه و مکان دلخواه، PBT به‌شکل کاغذی و CBT به‌شیوه کامپیوتری برگزار می‌شوند. تافل‌جونیور نیز مخصوص برای نوجوانان بین 11 تا 15 سال برگزار می‌شود و میزان مهارت آنها در زبان انگلیسی را می‌سنجد. 

در تافل شما حدود 4 ساعت زمان دارید تا به سوالات پاسخ دهید. 

تفاوت آیلتس و تافل چیست؟ 

تفاوت آیلتس و تافل چیست؟ 

به‌منظور درک تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس اطلاعاتی کلی درباره تفاوت ساختاری این 2 آزمون با یکدیگر نیز می‌دهیم. آیلتس و تافل هرچند در برخی موارد مثل مدرک زمان اعتبار 2 ساله مدرک شباهت دارند، اما در برخی موارد نیز مثل زمان پاسخ‌دهی به سؤالات با یکدیگر متفاوت هستند. مدت زمان اعلام نتایج این امتحانات نیز با یکدیگر فرق می‌کند، مثلاً ممتحنین آیلتس 13 روز بعد از تاریخ برگزاری و تافل 10 روز بعد از تاریک برگزاری کارنامه را در اختیار داوطلبان می‌گذارند. 

مقیاس نمره‌دهی در این امتحانات نیز در آیلتس بین 0 تا 9 و در تافل بین 0 تا 120 است که قاعدتاً هرچه نمره بیشتری کسب کنید، شانس موفقیتتان برای مهاجرت بیشتر خواهد شد. 

این آزمون‌ها در بخش‌های مختلف خود با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که از جمله مهمترین آنها می‌توان به بخش رایتینگ اشاره کرد. در بخش اسپیکینگ در آیلتس 2 بخش و در تافل 4 بخش مختلف پیش روی شماست که باید به سوالات آنها پاسخ دهید تا نمره قابل‌قبولی به‌دست‌آورید.
بخش لیسنینگ در آیلتس 4 بخش و 10 سؤال دارد، در‌حالی‌که در تافل 4 تا 6 فایل صوتی در اختیارتان می‌گذارند تا به آنها گوش داده و بر اساس این فایل‌ها به سوالات پاسخ دهید.
در بخش ریدینگ آیلتس 40 سوال به‌شکل‌های مختلف از دل یک متن در اختیارتان قرار می‌گیرند، ولی در تافل 2 متن دارید که هر کدام حدود 10 سوال چندگزینه‌ای خواهند بود. 

با درک تفاوت تافل و آیلتس و افزایش مهارت در هر یک از این آزمون‌ها می‌توانید در ماک آیلتس یا تافل شرکت کنید و میزان مهارت‌هایتان را قبل از برگزاری آزمون اصلی بسنجید. 

تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس

تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس

در رایتینگ تافل و آیلتس باید به 2 سوال پاسخ دهید که ساختار و سبک این سؤالات در هر یک از این آزمون‌ها کاملاً با یکدیگر متفاوت است. توجه داشته باشید که پاسخ‌دادن به این سؤال‌ها در حد نصاب کلمات درخواست‌شده الزامی است؛ البته شما باید این متن را کاملاً با رعایت اصول و قواعد نگارشی، عدم غلط املایی، ارتباط بین جملات و … بنویسید تا ممتحنین ترغیب به‌پذیرفتن متنتان شوند. 

سؤال اول

در سوال اول آیلتس آکادمیک داوطلب باید ابتدا نمودار، جدول یا شکل داده‌شده را به‌صورت کامل بررسی کند و بر اساس آن سؤال‌ها را تحلیل کرده و پاسخی مناسب برای آنها ارائه دهد. این پاسخ باید در قالب یک متن 150 کلمه‌ای باشد. در بخش جنرال آیلتس نیز داوطلب باید درباره شرایطی خاص یک متن را در قالب 150 کلمه یا بیشتر بنویسد. 

در سؤال اول تافل یک متن در اختیار متقاضیان قرار داده می‌شود. اکنون آنها باید متن ارائه‌شده را ظرف مدت 3 دقیقه کاملاً مطالعه کنند و بخش‌های مختلف آن را به ذهن بسپارند. سپس یکی از ممتحنین شروع به صحبت‌کردن می‌کنند؛ داوطلب باید به‌طور کامل به صحبت‌های استاد نیز گوش دهد و ظرف مدت 20 دقیقه یک متن 250 کلمه‌ای درباره صحبت‌های استاد و متن خوانده‌شده بنویسند. 

در سؤال اول تافل مهارت‌های گوش‌کردن، خواندن و نوشتن داوطلبین نیز درگیر می‌شوند، در‌صورتی‌که در آیلتس داوطلب فقط از مهارت‌های خواندن و نوشتن خود استفاده می‌کند. 

سؤال دوم

سوال دوم بخش رایتینگ آیلتس و تافل شباهت زیادی به یکدیگر دارند و داوطلبین باید در مورد موضوعی خاص متنی 250 کلمه‌ای را بنویسند. در واقع در سوال دوم آیلتس شما 40 دقیقه فرصت دارید تا در مورد یکی از موضوعات مختلف روز دنیا متنی حرفه‌ای و مناسب را بنویسید و در اختیار ممتحنین بگذارید. در آزمون تافل نیز موضوعی مشخص در اختیارتان قرار می‌گیرد و شما 30 دقیقه زمان خواهید داشت تا یک متن 300 تا 400 کلمه‌ای را نوشته و به ممتحنین تحویل دهید. 

مهمترین تفاوتی که در سوال دوم بین تافل و آیلتس ذهن داوطلبین را به‌خود درگیر می‌کند، زمان پاسخ‌دادن به سؤالات است. در واقع تافل زمان محدودتری را در اختیارتان می‌گذارد و ظرف فقط 30 دقیقه از داوطلب انتظار دارد که متنی حتی بیشتر نسبت به سؤال دوم رایتینگ آیلتس بنویسد.

راهکارهایی برای موفقیت در رایتینگ آیلتس و تافل

راهکارهایی برای موفقیت در رایتینگ آیلتس و تافل

در ادامه راهکار‌هایی را در اختیارتان می‌گذاریم تا با وجود تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس بتوانید به‌خوبی به تمام سؤال‌های مطرح‌شده پاسخ دهید و بخش رایتینگ را با نمره قابل‌قبول پشت سر بگذارید. 

افزایش دایره لغات

با وجود تفاوت رایتینگ آیلتس و تافل، ممتحنین در هر 2 این آزمون‌ها قصد دارند میزان مهارت‌های شما در بخش نوشتاری زبان انگلیسی بسنجند؛ بنابراین هر چه از کلمه‌های حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر مرتبط با موضوع استفاده کنید، شانستان برای موفقیت افزایش پیدا می‌کند! بنابراین دایره لغات خود را درباره موضوعات مختلف افزایش دهید و کلمه‌های تخصصی را یاد بگیرید. 

بررسی آزمون های قبلی

سوالات مطرح‌شده در آزمون‌های قبلی تافل و آیلتس را بررسی کنید تا با ساختار و سبک سؤال‌ها آشنا شوید. این بررسی‌ها کمکتان می‌کنند تا به‌خوبی تفاوت آیلتس و تافل را در کرده و شیوه پاسخ‌دهی به سؤالات را نیز یاد بگیرید. 

شرکت در آزمون ماک

آزمون ماک در واقع نوعی امتحان آزمایشی است که میزان مهارت‌های داوطلبین را می‌سنجد. شما برای اطمینان از اینکه آیا مهارت کافی برای شرکت در آزمون تافل یا آیلتس را به‌دست آورده‌اید یا خیر، می‌توانید در ماک شرکت کرده و میزان تسلطت‌تان به امتحان را بسنجید. 

در این آزمون به سوالات بخش رایتینگ پاسخ دهید و در هر 2 آزمون تافل و آیلتس نیز شرکت داشته باشید تا به‌خوبی با نحوه پاسخ‌دهی به سؤالات آشنا شوید. 

مدیریت زمان

مدیریت زمان را به‌خوبی یاد بگیرید تا مبادا زمانتان را برای نوشتن متن‌ها و پاسخ‌دهی به سؤالات از دست دهید. تکنیک مدیریت زمان کمکتان می‌کند تا برای سؤال‌های بخش اول و دوم رایتینگ آیلتس زمان مشخصی را در نظر بگیرید و برای هر 2 آنها وقت کافی داشته باشید. 

نویسنده شوید

تبدیل به یک نویسنده شوید و درباره روزمرگی‌ها و موضوعات مختلف بنویسید. با نوشتن متن‌های مختلف به‌مرور مهارت رایتینگ شما در زبان انگلیسی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و بدون هیچ مشکلی می‌توانید به انواع سوالات مختلف به‌صورت متنی پاسخ دهید. با انجام این کار مهم نیست که تفاوت رایتینگ آیلتس و تافل چیست، چون شما امکان پاسخ‌دهی به تمام سوالات مطرح‌شده را خواهید داشت. 

شرکت در دوره های آموزشی

یکی از بهترین روش‌ها برای درک کامل تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس و بخش‌های مختلف این آزمون‌ها شرکت در دوره‌های آموزشی است. اساتید این دوره‌ها مطالب آموزشی مختلف را در سایر بخش‌های ریدینگ، لیسنینگ و اسپیکینگ نیز در اختیارتان می‌گذارند. با استفاده از آنها مهارت کافی برای شرکت در هر یک از این امتحانات را داشته باشید. 

اگر فکر می‌کنید مهارت‌تان در زبان انگلیسی خیلی زیاد نیست، حتماً در یکی از دوره‌های ایلتس و تافل مرتبط با نیازتان شرکت کرده و در زمینه رایتینگ و سایر بخش‌ها مهارت‌هایتان را ارتقا دهید. در این دوره‌ها مدرس تمرین‌ها، نکته‌های آموزشی، ترفند‌های پاسخ‌دهی به سؤالات و موضوعات مختلف دیگری را مطرح خواهد کرد. هر کدام از آنها به‌نحوی به شما در افزایش مهارت‌های زبان انگلیسی‌تان کمک می‌کنند. 

تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس، موضوعی مهم برای پاسخ به سوالات

درک تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس برای پاسخ‌دهی به سؤالات این امتحانات بسیار مهم و ضروری است. شما باید درباره ساختار سؤال‌های اول و دوم هر یک از این آزمون‌ها اطلاعات کامل و کافی به‌دست‌آورید تا بدون هیچ مشکلی امکان پاسخ‌دادن به سؤالات را داشته باشید. در این زمینه می‌توانید از راهنمایی‌های کارشناس‌های حرفه‌ای و مشاور‌های آموزشی استفاده کنید تا مسیرتان برای پاسخ به سوالات مطرح‌شده هموارتر شود. 

با درک تفاوت رایتینگ تافل و آیلتس و شناخت ساختار هر یک از این بخش‌ها در امتحاناتان، بهتر می‌توانید خود را برای روز آزمون آماده کنید. همچنین تفاوت ساختار‌ها کمکتان خواهد کرد تا با یک بررسی ساده متوجه شوید که کدام آزمون برای شما بهتر است و شانستان را برای افزایش نمره بالا می‌برد. همانطور که متوجه شدید، تافل سخت‌گیری‌های بیشتری دارد و در مدت زمان کوتاه‌تری متن‌های طولانی‌تری را از داوطلبین درخواست می‌کند. بنابراین با در‌نظر‌گرفتن این موضوع در یکی از این آزمون‌ها شرکت کرده و مهارت‌هایتان را متناسب با ساختار سؤالات آنها افزایش دهید.

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30