چطور آیلتس تدریس کنیم؟ راهنمای روش تدریس آیلتس

فهرست مطالب

در بسیاری از مقالات درباره نحوه یادگیری و فراگرفتن مهارت‌های مختلف برای شرکت در آزمون‌های آیلتس صحبت می‌شود، اما بسیاری از افراد از مسأله‌ای مهمتر یعنی چگونه آیلتس تدریس کنیم؟ غافل هستند. اگر معلم و استاد نتواند مفاهیم را به‌درستی انتقال دهد، دانشجو درک درستی از مطالب نداشته و برای امتحان به‌خوبی آماده نمی‌شود. 

سؤال‌های زیادی برای اینکه چطور آیلتس تدریس کنیم وجود دارد و اساتید به‌دنبال جدیدترین و بهترین متد‌ها هستند تا با پیروی‌کردن از آنها دوره‌های حرفه‌ای و مناسبی را برگزار کنند؛ از‌همین‌رو برخی افراد فقط اقدام به برگزاری دوره TTC تربیت مدرس می‌کنند تا اساتیدی خبره و حرفه‌ای را آموزش دهند. 

برای اینکه تبدیل به یک استاد حرفه‌ای در زمینه آموزش مهارت‌های آیلتس شوید، باید دوره ITTC و دوره‌های مرتبط دیگر را پشت سر بگذارید. دانستن برخی نکته‌های مهم نیز در این زمینه خالی از لطف نیست که ما در طول این مطلب قصد داریم درباره این نکته‌ها صحبت کنیم. 

با دنیای آیلتس بیشتر آشنا شوید

برای اینکه یاد بگیریم چطور آیلتس تدریس کنیم، ابتدا باید درباره این امتحان و بخش‌های مختلف آن اطلاعات کاملی داشته باشیم. آیلتس در 4 نوع مختلف جنرال، آکادمیک، لایف اسکیلز و ukvi برگزار می‌شود. آزمون‌های جنرال، لایف اسکیلز و ukvi معمولاً برای دریافت اقامت و زندگی در خارج از کشور برگزار می‌شوند؛ اما آزمون آکادمیک صرفاً برای افرادی است که می‌خواهند در دانشگاه‌های تخصصی خارج از کشور تحصیل داشته باشند. 

آزمون آیلتس به 4 بخش مختلف نیز تقسیم می‌شود که در ادامه هر یک از این آزمون‌ها را معرفی می‌کنیم و درباره آنها توضیح می‌دهیم: 

  • بخش Listening یا شنیداری: در بخش شنیداری ابتدا 4 سؤال مختلف را به‌صورت ضبط‌شده از متقاضیان می‌پرسند و آنها باید ظرف 30 دقیقه به سوالات پاسخ دهند. هر کدام از فایل‌های صوتی در این بخش 5 دقیقه هستند. 
  • بخش Reading یا خواندنی: در این بخش از متقاضی سوالات درک مطلب پرسیده می‌شود. در واقع ابتدا به او یک متن طولانی می‌دهند و سپس وی باید بر اساس متن به سوالات پاسخ دهد. در این بخش سؤالات 4 گزینه‌ای و جای خالی نیز وجود دارد. بخش خواندنی 1 ساعت به طول می‌انجامد.
  • بخش Writing یا نوشتاری: در بخش نوشتاری ابتدا به شما موضوعی می‌دهند و سپس می‌خواهند که درباره آن تاجایی‌که می‌توانید، متن بنویسید. در واقع شما باید درباره موضوع اصلی صحبت و متنی شبیه یک گزارش تهیه کنید. 
  • بخش Speaking یا گفتاری: بخش گفتاری 14 دقیقه طول می‌کشد که طی آن از شما می‌خواهند درباره یک موضوع به‌صورت حضوری صحبت کنید. موضوعات مختلف هستند و تنوع زیادی دارند. 

چگونه آیلتس تدریس کنیم؟ 

چگونه آیلتس تدریس کنیم؟ 

اکنون با آگاهی درباره آیلتس و بخش‌های مختلف آن به این سوال می‌رسیم که چگونه آیلتس تدریس کنیم؟ بهترین راه برای یادگیری روش تدریس، شرکت در دوره های آیلتس مختلف جهت آموزش انواع تدریس است؛ اکنون ما نیز راهکار‌های مختلفی برای هر بخش از این آزمون را معرفی می‌کنیم تا با استفاده از آنها بتوانید به‌شیوه‌ای حرفه‌ای به دانشجویان خود مطالب درسی را آموزش دهید: 

روش های تدریس بخش شنیداری

بهترین روش‌های تدریس بخش شنیداری را در ادامه لیست می‌کنیم و توضیح می‌دهیم: 

لهجه ها را آموزش دهید

مهمترین وظیفه اساتید در طی دوره‌های آیلتس برای بخش شنیداری آموزش لهجه‌های مختلف به دانشجویان است. شما باید دانشجو را با انواع لهجه‌های انگلیسی آشنا کنید تا در زمان برگزاری آزمون به‌خوبی به‌تمام سوالات پاسخ دهد. در واقع شاید برخی از فایل‌های صوتی ضبط‌شده با لهجه‌ای خاص باشند که در اینجا دانشجو باید به‌خوبی مفاهیم آن را درک کند. یکی از تمرین‌های شما برای دانشجویان نیز می‌تواند گوش‌دادن به فایل‌های صوتی ضبط‌شده با انواع لهجه‌های مختلف باشد. 

آموزش خوب گوش دادن

بسیاری از دانشجویان به‌دلیل استرس‌های ناشی از آزمون به‌خوبی به فایل‌های صوتی گوشی نمی‌دهند، به‌همین‌دلیل بعد از شنیدنشان فوراً مطالب از ذهنشان پاک می‌شود. شما به‌عنوان استاد برای اینکه جلوی این اتفاق را بگیرید، باید بار‌ها در طی جلسه‌های آموزشی فایل‌های صوتی را پخش کنید و از دانشجویان بخواهید به‌خوبی به فایل‌ها گوش بسپارند. همین تمرین ساده موجب می‌شود تا آنها حتی با وجود استرس و اضطراب مهارت خوب گوش‌دادن را بیاموزند و در جلسه امتحان موفق شوند. 

تمرین و تلفظ کلمات خاص

برخی کلمات در زبان انگلیسی در شیوه نگارش و تلفظ با یکدیگر متفاوت هستند و برخی نیز شباهت زیادی به لغات دیگر دارند. درک‌کردن و شناخت این کلمات و نحوه نگارش یا تلفظ آنها به دانشجو در یادگیری و افزایش مهارت بخش شنیداری کمک می‌کند؛ بنابراین بخش‌هایی از کلاس را به انجام همین کار ساده اختصاص دهید و درباره کلمات خاص در زبان انگلیسی صحبت کنید. 

آزمون های زمانبندی شده

شما برای افزایش مهارت دانشجو و قراردادن او در موقعیتی شبیه به آزمون اصلی باید آزمون‌های مختلفی را برگزار کنید. شما در آزمون باید اقدام به پخش فایل‌های صوتی 5 دقیقه‌ای کنید تا دانشجویان به سوالات مربوط به آنها پاسخ ‌دهند. این فایل‌ها می‌توانند در 4 دسته‌بندی مختلف قرار بگیرند که در ادامه آنها را لیست می‌کنیم: 

  • مکالمه‌های عمومی: این مکالمه‌ها از صحبت‌های معمولی و روزمره 2 نفر با یکدیگر ضبط می‌شوند. 
  • سخنرانی‌های عمومی: این فایل‌ها شامل مکالمات یک شخص خاص هستند. 
  • مکالمه آکادمیک: در این فایل صوتی مکالمه چند نفر در محیط‌های خاص مثل دانشگاه یا کلاس پخش می‌شود. 
  • سخنرانی آکادمیک: این فایل صوتی شبیه فایل‌های شنیداری از یک همایش یا سمینار هستند که در آنها شخص درباره یک موضوع خاص صحبت می‌کند. 

روش های تدریس بخش خواندنی

روش های تدریس بخش خواندنی

اگر نتوانید به‌خوبی بخش ریدینگ را به دانشجویان خود آموزش دهید، آنها نمی‌توانند نمره مناسبی در آیلتس به‌دست بیاورند. در ادامه بهترین و کاربردی‌ترین روش‌های تدریس بخش خواندنی را معرفی می‌کنیم: 

تندخوانی، لازمه کار است! 

برای اینکه بتواند تمام مطالب را در سریعترین زمان بخوانید و به سؤالات آنها پاسخ دهید، باید مهارت تند خوانی را بیاموزید. اگر به‌تنهایی فقط همین ترفند را به دانشجویان خود بیاموزید، مهارت لیسنینگ آنها نیز تقویت می‌شود. در واقع این افراد قبل از پخش فایل‌های صوتی امکان خواندن سؤالات را خواهند داشت، بنابراین در حین گوش‌دادن به محتوا می‌توانند به‌دنبال پاسخ‌ها بگردند. 

برای اینکه مهارت تندخوانی خود را تقویت کنید، دایره لغاتتان را افزایش دهید. در صورت افزایش دایره لغات در مدت زمان کوتاهی به بخش خواندنی نیز مسلط می‌شوید. 

مهارت اسکیمینگ

یکی از مهارت‌های لازم برای موفقیت در آیلتس مهارت اسکیمینک است که تمرکزتان را افزایش می‌دهد؛ بنابراین باید این مهارت را به دانشجویان خود نیز آموزش دهید. در روش اسکیمینگ باید به دانشجویان آموزش دهید که در زمان خواندن متن زیر عبارت‌های مهم خط بکشند تا هدف اصلی مطلب را بشناسند و از آن دور نشوند. 

در روش اسکیمینگ شما باید دور عباراتی را که نمی‌شناسید نیز خط بکشید تا بعداً با تمرین و تکرارشان آنها را بیاموزید. 

مهارت اسکنینگ

شما در مهارت اسکنینگ باید تمام جزئیات یک متن یا مطلب را در نظر بگیرید. شما باید هنگام خواندن یک متن درباره جزئیات آن از جمله نام‌ها، رویداد‌ها و … اطلاعاتی به‌دست‌آورید تا در صورت وجود سوال درباره آنها به‌خوبی جزئیات را به یاد‌آورید. 

برای اینکه این مهارت را به دانشجویان خود بیاموزید، از آنها بخواهید که یک صفحه سفید آماده کنند و سپس بلافاصله بعد از خواندن متن درباره جزئیات مهم آن بنویسند. با انجام چند بار این تمرین دانشجویان به‌مرور می‌آموزند که به جزئیات توجه بیشتری داشته باشند. 

روش های تدریس بخش نوشتاری

بسیاری از اساتید حرفه‌ای نیز هنوز در بخش رایتینگ به‌دنبال پاسخی برای سؤال “چگونه آیلتس تدریس کنیم” هستند؛ بنابراین این بخش اهمیت زیادی دارد و شما به‌عنوان استاد باید به تمام پیچ‌وخم‌های آن آشنا باشید تا دانشجویانتان نیز به‌خوبی به این بخش مسلط شوند. 

دانشجو در بخش نوشتاری باید یاد بگیرد که خوب بنویسید و متنی با تعداد کلمات مشخص را در مدت زمانی مناسب تحویل دهد. برای اینکه در تدریس بخش نوشتاری به‌شیوه مناسبی عمل کنید، به راهکار‌هایی که در ادامه می‌گوییم، توجه داشته باشید: 

آزمون های نوشتاری برگزار کنید

برای تدریس حرفه‌ای باید آزمون‌های نوشتاری برگزار کنید و از دانشجویان بخواهید که در مدت زمانی مشخص‌شده یعنی بین 10 تا 15 دقیقه یک متن حرفه‌ای و مناسب را تحویلتان دهند. این آزمون باید چندین‌بار توسط شما برای دانشجویان برگزار شود تا آنها به‌خوبی به‌شیوه تند‌نویسی و نویسندگی حرفه‌ای مسلط شوند. 

این آموزش‌ها نه‌تنها دانشجویان را برای آزمون آیلتس آماده می‌کند، بلکه به آنها اعتمادبه‌نفس حضور در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف خارج از کشور را نیز می‌دهد؛ چون آنها به‌خوبی می‌توانند درباره موضوعات مختلف بنویسند و اظهار نظر کنند. 

به سراغ موضوعات پراکنده بروید

در هر جلسه از دانشجویان بخواهید که درباره موضوعات مختلف متنی را بنویسند. در اینجا دست بازی دارید و می‌توانید از دانشجویان درخواست کنید که درباره شیر مرغ تا جان آدمیزاد متن تهیه کنند. نوشتن متن‌های متنوع درباره موضوعات مختلف نه‌تنها مهارت نوشتاری دانشجویان را تقویت می‌کند، بلکه جلوی خستگی آنها را نیز می‌گیرد. 

جزئیات را درخواست کنید

از دانشجویان بخواهید که به‌طور کامل درباره جزئیات یک موضوع توضیح دهند و کلی‌گویی نداشته باشند. صحبت درباره جزئیات نیاز به دایره لغات گسترده‌ای دارد، ازاین‌رو با همین تمرین ساده دانشجویانی با دایره لغات کم مشخص می‌شوند. شما باید این تمرین را برای دانشجویانی با دایره لغات کمتر به‌صورت جدی‌تری برگزار کنید و از آنها بخواهید تمرکزشان را روی جزئیات بگذارند و بیشتر در مورد این موارد بنویسند. 

موضوعات عام و خاص را انتخاب کنید

شما باید از دانشجویانتان بخواهید که علاوه‌بر نوشتن درباره موضوعات خاص، درباره موضوعات ملموس و متداول نیز صحبت کنند که به‌صورت روزانه با آنها سروکله می‌زنند. صحبت درباره واحد پول کشور، تاریخ، درصد و … نیز می‌تواند در این زمینه کمکتان کند. 

صحبت درباره جزئیات روزانه دقت و تمرکز دانشجویان را افزایش می‌دهد و کیفیت نگارش آنها را نیز تا میزان قابل‌توجه‌ای بیشتر می‌کند. 

غلط های املایی خیلی مهم نیستند

تمرکز بیش‌از‌اندازه بر روی غلط‌های املایی فقط باعث دلسرد‌شدن دانشجو نسبت به تمرین‌ها می‌شود؛ بنابراین به‌جای‌اینکه بیشتر زمان خود را صرف گرفتن غلط‌های املایی دانشجویانتان کنید، از آنها بخواهید که متن را ابتدا به‌طور کامل بنویسند. 

شما می‌توانید بعد از تکمیل‌شدن متن‌ها توسط دانشجویان و گفتن تمام نکته‌ها و موارد لازم، در 5 دقیقه انتهایی کلاس رایتینگ به بررسی غلط‌های املایی بپردازید. 

مشارکت کلاسی معجزه می کند

برای کسانی که می‌پرسند چطور آیلتس تدریس کنیم، پیشنهاد می‌دهیم مشارکت کلاسی را جزئی از برنامه‌هایشان قرار دهند. شاید با خود بگویید که مشارکت کلاسی قسمتی از بخش اسپیکینگ است، اما باید بدانید که این کار مهارت دانشجویان را در زمینه نوشتاری نیز تقویت می‌کند. 

در واقع شما می‌توانید از دانشجویان خود درخواست کنید که در انتهای کلاس برگه دانشجوی کناری خود را بگیرند و غلط‌های املایی او را تصحیح کنند. ویرایش و بازنویسی برگه دیگر همکلاسی‌ها نیز موجب تقویت مهارت رایتینگ می‌شود. 

شبیه سازی آزمون آیلتس

برگزاری آزمون تقویتی متناسب با استاندارد‌های آزمون اصلی آیلتس موجب می‌شود تا دانشجویان درک مطلب بهتری داشته باشند. این امتحان باید شامل 2 بخش باشد که در یکی دانشجویان به جدول‌ها، نمودار‌ها و … پاسخ می‌دهند و در دیگری به نگارش درباره یک موضوع خاص می‌پردازند. با برگزاری این آزمون‌ها نه‌تنها مهارت نوشتاری دانشجویان تقویت خواهد شد، بلکه آنها شیوه مدیریت زمان را نیز فرا می‌گیرند. 

درنظرگرفتن 3 قانون اساسی و مهم در آزمون شبیه‌سازی‌شده نیز بسیار اهمیت دارد تا امتحان کاملاً شبیه آزمون اصلی باشد. در ادامه این قوانین را بررسی می‌کنیم: 

  1. نگارش محتوا با انشاء‌نویسی و نوشتن مطالب هجو و بیهوده درباره یک موضوع فرق می‌کند؛ بنابراین متن شما باید گزارش‌نویسی باشد. 
  2. هر محتوا شامل مقدمه، بدنه و جمع‌بندی می‌شود، این در مورد متن آزمون آیلتس نیز صدق می‌کند. 
  3. تمام دانشجویان باید متن‌ها را به‌واسطه کاغذ و قلم بنویسید؛ نوشتن متن توسط رایانه یا گوشی اشتباه است! 

روش های تدریس بخش صحبت‌کردن

در بخش صحبت‌کردن نیز برخی روش‌های خاص به‌منظور تدریس بهتر و حرفه‌ای‌تر وجود دارد که باید حتماً به آنها توجه داشته باشید. حالا در ادامه انواع روش‌های تدریس اسپیکینگ را نیز می‌گوییم تا برای سؤال “چطور آیلتس تدریس کنیم” پاسخی مناسب داشته باشید: 

اهمیت به موضوع های گفتگو‌های کلاسی

شما باید در طی کلاس‌های آموزشی‌تان به موضوعاتی توجه داشته باشید که قابل بسط‌دادن هستند و مهارت گفتگوی دانشجویان را تقویت می‌کنند. معمولاً مدرس‌های با مهارت در این زمینه بسیار حرفه‌ای عمل کرده و به‌سراغ موضوعات بسیار جالبی می‌روند تا نه‌تنها مهارت اسپیکینگ را تقویت کنند، بلکه اشتیاق دانشجو را نیز افزایش دهند. 

شما همچنین باید به‌سراغ موضوع‌های بروید که بحث‌های طولانی دارند. مثلاً شما باید از دانشجویان تان سوالاتی بپرسید که می‌دانید پاسخ آنها یک یا چند دقیقه طول می‌کشد. 

کم حرفی ممنوع

شاید در فرهنگ ما کم‌حرفی و ضرب‌المثل کم گوی و گزیده گوی بسیار مبادی آداب و خوب باشد، اما در کلاس آیلتس اینطور نیست! شما باید به تمامی دانشجویان خود بیاموزید که به‌هیچ‌وجه پاسخ‌های یک‌کلمه‌ای و کوتاه ندهند و با توضیح‌های زیاد مهارت اسپیکینگ خود را تقویت کنند؛ البته این به‌منظور گفتن مطالب حجو، بیهوده و خارج از چارچوب موضوع نیست. 

برای اینکه دانشجویان درباره یک موضوع خاص حرفی برای گفتن داشته باشند، در مرحله اول باید ذهنشان را منسجم و منظم کنند و در مرحله دوم باید به‌دنبال پاسخ‌های مرتبط بگردند و با گفتن این پاسخ‌ها به‌مرور زمان ذهنشان را بیشتر از قبل تقویت کنند. انجام این کار نیاز به تمرین و ممارست دارد. در صورت انجام مداوم این تمرین دانشجو بعد‌از‌مدتی درباره موضوعات مختلف حتی چندین دقیقه به‌صورت انگلیسی و کاملاً روان صحبت خواهد کرد. 

تکیه کلام بسازید

هر کدام از ما تکیه‌کلام‌های مخصوصی داریم که در طی روز از آنها استفاده می‌کنیم. شما می‌توانید برای کلاس آموزشی خود نیز تکیه‌کلام‌هایی مخصوص هر فرد بسازید و از او بخواهید که در طی حرف‌ها و صحبت‌های خود این تکیه‌کلام‌ها را به‌کار ببرد.

استفاده از تکیه‌کلام‌ها در موقعیت‌های مختلف به دانشجویان می‌آموزد که بتوانند با عبارات خاص جمله‌سازی کنند. این تکنیک به شادتر و مفرح‌تر‌شدن کلاس نیز کمک می‌کند و آنجا را از حالت یکنواختی بیرون می‌آورد. 

عادت بسازید

صحبت‌کردن به زبان انگلیسی باید تبدیل به عادت تمامی دانشجویان تان شود. کسانی که قصد خروج از کشور را برای مهاجرت یا تحصیل دارند، باید بتوانند به‌طور دائمی به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد صحبت کنند. 

شما باید برای کسانی که ناخواسته یا ندانسته در کلاستان فارسی صحبت می‌کنند، مجازات‌هایی در نظر بگیرید. علاوه‌براین باید از دانشجویان بخواهید که در ساعات خارج از کلاس نیز به زبان انگلیسی صحبت کنند. 

برای اینکه صحبت‌کردن به زبان انگلیسی را تبدیل به یک عادت کنید، از دانشجویان خود بخواهید که هر شب با شما یا با یکدیگر تماس تصویری یا صوتی بگیرند یا در یک فایل صوتی چند دقیقه‌ای ماجرایی را به زبان انگلیسی برایتان تعریف کنند. 

ترفند‌هایی برای آموزش حرفه ای آیلتس

ترفند‌هایی برای آموزش حرفه ای آیلتس

اکنون به این سؤال که “چطور آیلتس تدریس کنیم” به‌طور کامل پاسخ دادیم و حالا می‌خواهیم ترفند‌ها و نکته‌هایی را در ادامه بگوییم که هر کدام از آنها به مدیریت حرفه‌ای‌تر کلاس و انتقال بهتر مفاهیم به دانشجویان کمک می‌کنند: 

مدیریت زمان

یکی از تکنیک‌های عالی برای موفقیت در آزمون آیلتس تکنیک مدیریت زمان است. دانشجو باید بتواند زمان را به‌خوبی مدیریت کند و برای هر سوال یک بازه زمانی مشخص را در نظر بگیرید. او همچنین باید ابتدا به سؤالات آسان و راحت پاسخ دهد و سپس به‌سراغ سوالات سخت و چالشی‌تر برود. در صورت پاسخ به سوالات چالش برانگیز در ابتدای آزمون، دانشجو نه‌تنها با مشکلی به نام ضیق‌وقت روبرو خواهد شد، بلکه به‌دلیل درگیر‌شدن ذهن حتی توانایی پاسخ به سؤالات آسان را نیز از دست خواهد داد. 

شما باید به دانشجویان خود بیاموزید که بیشتر زمان خود را صرف یادگیری مهارت‌هایی کنند که پاشنه‌آشیل آنهاست؛ البته برای بخش‌های دیگر نیز زمان کافی بگذارند تا تمام مهارت‌هایشان تقویت شود. 

آموزشی شخصی سازی شده

شما باید برای هر دانشجو از یک تکنیک و روش خاص جهت آموزش استفاده کنید، چون ما انسان‌ها از لحاظ شخصیتی و شیوه یادگیری با یکدیگر تفاوت‌هایی داریم؛ بنابراین هر چند شاید یک روش برای برخی دانشجوها بسیار عالی و جوابگو باشد، اما شاید برای برخی دیگر بی‌نتیجه بوده و ثمره‌ای در پی نداشته باشد. 

شما باید در جلسه‌های اول کلاس ویژگی‌های دانشجویان خود را در نظر بگیرید و از آنها درباره شخصیتشان و شیوه یادگیری‌شان سؤالاتی را بپرسید؛ سپس بر اساس شخصیت دانشجوها دوره‌ها را برگزار و به آنها در رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب کمک کنید. 

در نظر داشته باشید که برای شخصی‌سازی کلاس‌های آموزشی شما باید به تمامی مهارت‌ها و تکنیک‌های آموزش بخش‌های مختلف آیلتس مسلط باشید. 

تکنیک همراه کردن

شما باید شور و شوق و اشتیاق دانشجویان خود را همواره حفظ کنید و به آنها انگیزه ادامه‌دادن دهید. آزمون آیلتس یکی از سخت ترین آزمون‌هاست، به‌همین‌دلیل بسیاری از دانشجویان در ابتدا راه دلسرد می‌شوند و حتی تصمیم به انصراف می‌گیرند. شما باید این افراد را دوباره به سر ذوق بیاورید و به آنها نوید موفقیت در آزمون را دهید. 

شما باید با شخصی‌سازی آموزش‌ها نیز مطالب را به‌گونه‌ای برای دانشجویانتان شرح دهید که از شنیدن و یادگیری آنها خسته نشوند و اشتیاقشان را حفظ کنند. 

اینکه چطور کلاس را با خود همراه کنید و به‌سمت هدف اصلی‌تان سوق دهید، کاملاً به‌میزان مهارت تان بستگی دارد! 

استفاده از زمان های مرده

از دانشجویان بخواهید که از زمان‌های مرده خود برای یادگیری زبان استفاده کنند. از ایستادن در یک صف برای اتوبوس گرفته تا نانوایی و … می‌تواند فرصت مناسبی برای یادگیری زبان و افزایش دایره لغات باشد. پیشنهاد می‌دهیم که از دانشجویان بخواهید که زمان‌های مرده خود را لیست کنند. حالا کافیست تا آنها برخی تمرین‌های خاص را در این مواقع انجام دهند تا مهارت‌هایشان تقویت شود. 

استفاده از روش های خلاقانه

شما به‌عنوان مربی و آموزگار دوره‌های آیلتس باید بدانید که از چه روش‌های خلاقانه‌ای برای آموزش بهتر نکته‌های مختلف کلاس استفاده کنید. گاهی فلش‌کارت‌ها، گاهی بازی‌های گروهی و گاهی همان روش‌های سنتی آموزشی می‌توانند به شما در آموزش بهتر کمک کنند. 

تکنیک‌های خلاقانه نه‌تنها باعث انتقال بهتر مفاهیم به ذهن زبان‌آموزان می‌شوند، بلکه جلوی خستگی آنها را می‌گیرند و روال کسل‌کننده کلاس را نیز از بین می‌برند. 

تمرین سوالات سال های گذشته

شما باید تا جایی که می‌توانید زبان‌آموزان را با شیوه سؤالات و نحوه مطرح‌کردن آنها آشنا کنید، برای همین لیستی از سؤالات سال‌های گذشته را در کلاس بیاورید و با دانشجویان خود تمرین و تکرار داشته باشید. زبان‌آموزان به‌واسطه همین تکرار و تمرین با سبک سؤالات آشنا می‌شوند و به‌مرور زمان تمام استرس‌ها و نگرانی‌هایشان بابت سؤالات آزمون از بین می‌رود. 

کلمات و آوا‌های بی معنی را حذف کنید

کلمات و جملات پرکننده و بی‌معنی مثل “امممم” صرفاً به‌دلیل استرس و نگرانی و عدم تسلط فرد بر روی موضوع استفاده می‌شوند؛ به‌همین‌دلیل باید به دانشجویان خود بیاموزید که به‌مرور زمان این حروف و آوا‌ها را حذف کنند. 

همچنین از دانشجویان بخواهید که یک کش را دور دست خود ببندند و در زمانی که از حروف پرکننده و آوا‌های اضافه استفاده کردند، این کش را بکشند. همچنین شما خود نیز باید این موضوع را به‌طور دائم به آنها یادآوری کنید و جلوی تکرار بیش ‌از ‌اندازه کلمات بی‌معنی را بگیرید. 

برای اینکه میزان استفاده از کلمات و آوا‌های بی‌معنی کمتر شود، پیشنهاد می‌دهیم که بحث‌های کلاسی خنده‌دار راه بیندازید و محیطی شاد و مفرح به‌وجود بیاورید تا دانشجویان احساس راحتی پیدا کنند و استرس‌هایشان نیز به‌مرور زمان از بین برود. 

تدریس آیلتس، حرفه ای تخصصی و مهم

تدریس آیلتس، حرفه ای تخصصی و مهم

اینکه چطور آیلتس تدریس کنیم، موضوعی بسیار با اهمیت است که نباید به‌سادگی از کنار آن بگذریم. بسیاری از زبان‌آموزان و دانشجویان ساعت‌ها وقت خود را در کلاس سپری می‌کنند تا دانش و مهارت کافی به‌دست بیاورند؛ حالا اگر کلاس مفاهیم و اطلاعات نادرستی داشته باشد، قطعاً ضربه‌ای بزرگ به آینده آنها وارد می‌شود. شما باید به‌عنوان یک استاد حرفه‌ای تمام ترفند‌های آموزشی را بیاموزید و با آگاهی و مهارت کافی سر کلاس‌ها حاضر شوید تا در مدت زمانی کوتاهی مفاهیم و مطالب مختلف را به دانشجویان آموزش دهید. 

بسیاری از اساتید غیرحرفه‌ای در پاسخ به اینکه چطور آیلتس تدریس کنیم، روش‌های سنتی و منسوخ‌شده‌ را معرفی می‌کنند که به‌هیچ‌عنوان کاربردی نیستند. اگر شما می‌خواهید بهترین نتیجه را بگیرید تا بیشتر دانشجویانتان در آزمون پیش‌رو موفق شوند، باید کمی خلاقیت چاشنی کار کرده و از ترفند‌ها و اصول استاندارد و مناسب بهره ببرید تا بالاخره دانشجویانی با مهارت تربیت کنید؛ در این زمینه می‌توانید از اطلاعات و آگاهی‌های اساتید حرفه‌ای و باسابقه نیز کمک بگیرید.

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30