تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک چیست؟ مقایسه و کاربرد آنها
همانطور که میدانید آیلتس از معتبرترین آزمونهای سنجش و ارزیابی سطح زبان افرادی است که قصد مهاجرت تحصیلی، کاری و اقامت دارند؛ با توجه به نوع تقاضا و کاربرد انواع آزمون آیلتس با اهداف متفاوتی برگزار میشوند. در این مقاله به تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک پرداختیم؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال چیست؟
در رابطه با تفاوت آیلتس جنرال با آکادمیک، لازم به توضیح است که آیلتس آکادمیک برای افرادی ضروری است که قصد اپلای و پذیرش در دانشگاهها و مراکز معتبر آموزشی را دارند. افرادی که قصد مهاجرت کاری یا اخذ اقامت دارند و قصد ندارند در دانشگاهها و مراکز معتبر و سطح بالای آموزشی پذیرش شوند، باید در آزمون آیلتس جنرال شرکت کنند و این نوع آزمون برای این افراد طراحی شده است. همچنین افرادی که قصد گرفتن دیپلم دارند و یا کودکان و نوجوانانی که قصد دارند به مدرسه بروند، آیلتس جنرال برای آنها کافی است.
در ادامه به طور مفصل تر به فرق بین آیلتس جنرال و آکادمیک و اهداف هرکدام و اینکه “کدامیک سختتر است؟” پرداختهایم.
هدف از آیلتس آکادمیک چیست؟ (Academic IELTS)
یکی از اصلیترین مواردی که به دریافت آیلتس آکادمیک نیاز دارد، اپلای کردن و اخذ پذیرش از دانشگاههای مختلف و یا دورههای آکادمیک انگلیسی زبان است؛ اما پذیرش دانشگاه تنها موردی نیست که شما را نیازمند به دریافت آیلتس آکادمیک میکند. بسیاری از کارفرمایان با توجه به نوع شغل و اهداف کارفرما یا شرکت، ممکن است از شما کارنامه آیلتس آکادمیک بخواهند. یکی از مشاغلی که در برخی کشورها، به این نوع آزمون نیازمند است، حرفه پزشکی است. اگر قصد دارید حرفه پزشکی را به صورت حرفهای در کشورهایی مانند ایرلند، استرالیا، انگلیس، نیوزلند یا کانادا انجام دهید، باید مدرک آیلتس آکادمیک داشته باشید.
در واقع هدف اصلی برگزاری آزمون آیلتس، سنجش و ارزیابی سطح زبان افرادی است که قصد شرکت در مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد به بالا را دارند. مشاغلی مانند وکلا و معلمین و افرادی که قصد دارند در محیط حرفهای مشغول به کار شوند نیز باید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنند. این آزمون در چهار قسمت شنیدار، خواندن، نوشتار و گفتار برگزار شده و نمره دهی جهت تعیین سطح زبان افراد در این قسمتها، انجام میشود.
البته کادر درمان باید برای مهاجرت در آزمون OET ، آزمون بین المللی ارزیابی سطح زبان کادر درمان از پزشکان، پرستاران و کادر حوزه سلامت، شرکت کنند که موسسه هیراد، از تنها موسساتی است که این دوره را برای مهاجرت کادر درمان، به صورت تخصصی برگزار میکند. همچنین شما میتوانید در آزمون ماک OET (آزمون آزمایشی) در موسسه هیراد شرکت کنید و آمادگی بیشتری بدست آورید.
اهداف آیلتس جنرال چیست؟ (General IELTS)
برای فعالیتهایی مانند اشتغال و مهاجرت به کانادا، آمریکا، ایرلند، انگلستان، نیوزلند، استرالیا و … داوطلبان باید مدرک آیلتس جنرال داشته باشند. برای مثال کسانی که قصد دارند با فرزندان و نوههای خود در استرالیا بمانند، گرفتن آیلتس جنرال برایشان کافی است. هرچند کاربرد و هدف این آزمون تنها برای مهاجرت کاری و اقامت افراد طراحی نشده است؛ بسیاری از شرکتها و سازمانهای معتبر در سراسر جهان از آزمون آیلتس برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی کارکنان خود استفاده میکنند.
در واقع، در بسیاری از سازمانها شرکت در آزمون آیلتس جنرال، یکی از موارد ضروری برای جذب نیرو و استخدام افراد محسوب میشود. لازم به توضیح است که آزمون عمومی آیلتس به صورت کامپیوتری انجام نمیشود، بنابراین اگر قصد شرکت در این نسخه از آزمون آیلتس را دارید، باید به سراغ روش آزمون کاغذی آیلتس بروید.
فرمت آیلتس آکادمیک یا جنرال، دو نسخه متفاوت، چهار مهارت
هر دو نسخه از این تست فرمت و ظاهر کلی یکسانی دارند و در هر دو نسخه، چهار مهارت خواندن، گفتار، نوشتن و شنیدن در چهار بخش مختلف مورد آزمایش قرار گرفته میشود. تفاوتی در بخش شنیداری و گفتاری آنها وجود ندارد و تمام موضوعات و سوالات بخش Speaking در هر دو نسخه یکسان است.
در دو بخش باقیمانده یعنی خواندن و نوشتن نیز قالب کلی سوالات یکسان است. در قسمت رایتینگ هر دو نسخه دارای دو متن متفاوت و در قسمت ریدینگ در مجموع 40 سوال مطرح میشود. در واقع صحبت درباره فرق آیلتس آکادمیک با جنرال، به دلیل تشابه زیادی که در قسمتهای مختلف آزمون دارند، چندان ساده نیست. در ادامه درباره میزان سختی و جزئیات آزمونها شرح دادیم.
مقایسه آیلتس آکادمیک یا جنرال، بر اساس محتوا
دانشجویان و متخصصان دانشگاه و به طور کلی کلیه متقاضیان آیلتس آکادمیک باید مطالب تخصصی و آکادمیک در زمینههای مختلف تخصصی مانند کتابهای تخصصی، مجلات و روزنامههای معتبر را مطالعه کرده و تسلط داشته باشند؛ زیرا مطالب قسمت خواندن نسخه آکادمیک آیلتس مستقیماً از منابع گرفته شده است. این منابع برای آزمایش درک متقاضیان از حوزههای حرفهایتر استفاده میشود و شاید گفت تفاوت آیلتس جنرال با آکادمیک در این بخش باشد. در صورتیکه متقاضی آزمون آکادمیک هستید، خوبست طبق یک برنامهریزی منظم روی این موارد تمرین کرده و رفته رفته تسلط کافی را بدست آورید تا در آزمون، قسمت خواندن یا reading برایتان چالش برانگیز نشود.
به همین ترتیب، بخش رایتینگ آیلتس آکادمیک از شما نمونههای رایتینگ میخواهد؛ هر متنی که در این نسخه نوشته میشود، برای اطمینان از دانش متقاضی برای نوشتن مقالات آکادمیک حرفهای و تخصصی طراحی شده است. از سوی دیگر، داوطلبان آیلتس عمومی یا جنرال در معرض محتوایی از مکانهای کمتر حرفهای مانند تبلیغات، روزنامههای روزانه، کتابچههای راهنما و دستورالعملها و عموماً محتوایی هستند که مردم به صورت روزانه با آنها در ارتباط بوده و سروکار دارند. بخش رایتینگ آیلتس جنرال نیز روی مهارتهای نوشتاری عمومی مانند نامه نگاری و نکات اساسی در مقاله نویسی تمرکز دارد. بیشک گرامر و تسلط بر امور نگارشی در این قسمت از آزمون بسیار کلیدی است و حرف اول را میزند.
مقایسه نمرات آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک
شاید بزرگترین تفاوت بین این دو نسخه نحوه خواندن آنها باشد. توجه داشته باشید که نمرات در بخش شنیداری، گفتاری و نوشتن در هر دو نسخه یکسان است. اما در قسمت Reading که 25 درصد از نمره کل شما را به خود اختصاص میدهد، تفاوت زیادی در دو نسخه مختلف آیلتس وجود دارد.
به عنوان مثال، فرض کنید در بخش Reading توانستهاید به 30 سوال از 40 سوال پاسخ صحیح بدهید؛ این یعنی نمره خام شما در این بخش 30 است. در آیلتس جنرال باند آیلتس شما در این قسمت 5 است اما در آیلتس آکادمیک اگر به 30 سوال از 40 سوال پاسخ صحیح دهید، نمره آیلتس شما 6 در نظر گرفته میشود. به خاطر داشته باشید که بسته به نوع و نسخهای که برای آن درخواست میدهید، امتیاز خام شما ممکن است معنای دیگری داشته باشد.
آیلتس جنرال سخت تر از آکادمیک است یا آسان تر؟
این دو تست به قدری شبیه به هم هستند که تصمیم گیری در مورد اینکه کدام سادهتر است واقعا سخت است. همچنین، تواناییهای افراد در بخشها و مواد مختلف یکسان نیست و این بر نظر آنها در مورد سختی یا آسانی هر یک از این نسخهها تأثیر میگذارد. میزان مهارت زبان افراد در بخشهای مختلف جهت اهداف مختلفی ارزیابی میشوند که نوع آزمون و مقدار سختی آن، با توجه به تجربیات ممتحن و تخصص آنها در گرفتن آزمون و سنجش افراد، تعیین میشود. در واقع ممتحن تجربه و تسلط کافی برای ارزیابی موارد مورد نیاز نوع آزمون و هدف هر شخص از شرکت در آزمون را دارد تا نمره صحیح به فرد بدهد.
با تمام این تفاسیر، پاسخ به سوال بالا این است که احتمالا آزمون عمومی آیلتس نسبت به نسخه آکادمیک راحتتر است. تقریباً همه داوطلبان آیلتس متوجه میشوند که آیلتس آکادمیک نسبت به سایر نسخهها دشوارتر است. به عنوان مثال، خلاصه کردن یک نمودار یا نمودار خاص مطمئناً دشوارتر از نوشتن یک نامه کوتاه است.
طراحان سوالات آیلتس کاملا با این نکته موافق هستند. به عنوان مثال، نمره 30 از 40 در آیلتس جنرال در قسمت Reading معادل نمره 23 از 40 در آیلتس آکادمیک است. بنابراین نمره 30/40 در آیلتس جنرال و 23/40 در آیلتس آکادمیک هر دو برابر با 6 امتیاز است.
البته نباید فکر کنید که این مورد مانند قسمتهای دیگر مانند Listening و Speaking است. فرمت و محتوای این بخشها در هر دو نسخه آیلتس کاملاً یکسان است و سختی یکسانی دارند.
در نهایت آیلتس جنرال را انتخاب نکنید چون راحتتر از آکادمیک است، این دو آزمون در 70 درصد یکسان هستند، پس حتماً قبل از انتخاب نسخه آیلتس به این فکر کنید که چرا آن را میگیرید.
نتیجه گیری
در رابطه با تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال باید گفت که اصلیترین فرق بین آکادمیک با جنرال در هدف و کاربرد آنها است. افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی، اپلای و اخذ پذیرش در دانشگاههای معتبر و مراکز آموزشی را دارند و همچنین افرادی که قصد دارند در مراکز حرفهای مشغول به کار شوند، باید در آزمون آکادمیک شرکت کنند. همچنین افرادی که قصد دارند مهاجرت کاری انجام دهند و یا کودکان و نوجوانان که قصد تحصیل در مدرسه دارند و همچنین جهت اقامت، آزمون آیلتس جنرال یا عمومی برای افراد کافی است. همراهان و خانواده که تنها قصد اخذ اقامت دارند، با نمره آزمون آیلتس جنرال پذیرش میشوند.
مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.
ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین
ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30
جستجو
دستهها
مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.
ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین
ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30