رایج ترین سوالات اسپیکینگ آیلتس؛ نمونه سوالات اسپیکینگ

رایج ترین سوالاتی که در آزمون اسپیکینگ آیلتس پرسیده می شود
فهرست مطالب

در آزمون آیلتس چهار مهارت شرکت کنندگان در بخش‌های مختلف Listening، Reading، Writing و Speaking ارزیابی می‌شود. بخش اسپیکینگ آیلتس یکی از چالش برانگیزترین قسمت‌ها برای متقاضیان، در امتحان آیلتس محسوب می‌شود. در این مقاله نمونه سوالات اسپیکینگ آیلتس را از بین موضوعات و سوالات رایج در امتحان اسپیکینگ انگلیسی زبان آیلتس، برایتان آوردیم.

امتحان اسپیکینگ آیلتس چگونه است؟

همان طور که اشاره کردیم بخش اسپیکینگ یکی از بخش‌های مهم آزمون آیلتس است که شامل سه بخش بوده و در آن مهارت داوطلب در معرفی خود و تحصیلات و شغلش بررسی می‌شود. هر بخش نوع سوالات متفاوت دارد و هدف آن‌ها ارزیابی شرکت کننده در موضوعات مختلف است که طی آن مهارت اسپیکینگ فرد در موقعیت‌های گوناگون رسمی و غیر رسمی سنجیده می‌شود. برای آمادگی شرکت در این آزمون دوره فشرده مکالمه زبان انگلیسی می‌تواند گزینه مناسبی باشد در همین راستا در مقاله پیش رو سعی شده به بررسی رایج‌ترین سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس پرداخته شود.

آزمون اسپیکینگ شامل سه بخش است و هر بخش هدف خاصی دارد:

  • بخش اول (4-5 دقیقه): شامل معرفی خود، تأیید هویت و پاسخ به سوالات عمومی درباره موضوعات آشنا مانند شغل، تحصیلات، علایق شخصی، مسائل فرهنگی و اجتماعی خانواده و غیره است.
  • بخش دوم (3-4 دقیقه): داوطلب باید درباره یک موضوع مشخص که روی کارت ارائه شده صحبت کند. برای آماده‌سازی 1 دقیقه زمان داده می‌شود و صحبت باید بین 1 تا 2 دقیقه طول بکشد.
  • بخش سوم (4-5 دقیقه): شامل بحث عمیق‌تر درباره موضوع بخش دوم و سوالات مرتبط با آن است که نیاز به تحلیل، توضیح و بیان نظرات دارد.

نحوه برگزاری آزمون اسپیکینگ آیلتس چیست؟

آزمون اسپیکینگ سیستم بین المللی آزمون زبان انگلیسی، که به صورت مخفف (IELTS) گفته می‌شود، یک مصاحبه حضوری با یک امتحان گیرنده معتبر است. این ممتحن در طی آزمون اسپیکینگ به ارزیابی و سنجش توانایی داوطلب برای برقراری ارتباط به زبان انگلیسی می‌پردازد. بخش اسپیکینگ یکی از مؤلفه‌های مهم آزمون آیلتس به همراه آزمون‌های ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ است تا سطح و توانایی انگلیسی شرکت کننده را محک بزند.

در اسپیکینگ آزمون آیلتس توانایی فرد در بیان واضح و منسجم ایده‌ها، با استفاده از گرامر و واژگان مناسب و پاسخگویی موثر به سوالات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. کسب نمره خوب در اسپیکینگ آزمون آیلتس میتواند یکی از فاکتورهای مهم برای تحصیل در مدرسه یا دانشگاه کشور مورد نظر شما باشد؛ بنابراین شرکت در دوره آیلتس برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی زبان را دارند ضروری به نظر می‌رسد. در مدارس و دانشگاه‌های کشورهایی مثل انگلستان، ایرلند، استرالیا، نیوزلند و کانادا از آزمون آیلتس برای جذب دانشجو استفاده می‌شود.

ساختار سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

ساختار سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

آزمون اسپیکینگ آیلتس سه بخش اصلی دارد و در هر بخش سوالات متفاوتی از داوطلب پرسیده می‌شود. هر یک از این بخش‌ها دارای ساختارهای متنوعی می‌باشند. در بخش اول ۹ تا ۱۲ سوال کوتاه در مورد مشخصات و هویت داوطلب پرسیده می‌شود که شرکت کننده در مدت زمان حدود ۴ تا ۵ دقیقه باید به آن‌ها پاسخ دهد.

در بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس، یک موضوع و تعدادی سوال در مورد آن به داوطلب داده می‌شود که باید به مدت یک دقیقه درباره آن‌ها فکر کند و نکاتی را یادداشت کند و برای صحبت در مورد آن موضوع آماده شود. بعد از اتمام زمان مجدد داوطلب دو دقیقه فرصت دارد در مورد موضوع صحبت کند و سوالاتی درباره موضوع مدنظر از او پرسیده می‌شود.

بخش پایانی آزمون اسپیکینگ شامل یک مکالمه ۴ تا ۵ دقیقه‌ای است و در مورد موضوع خاصی، سوالات متنوعی از داوطلب پرسیده می‌شود تا به تفصیل در مورد آن‌ها صحبت کند و نظرات خود را با تسلط کافی در مورد آن موضوع بیان نماید.

آزمون اسپیکینگ آیلتس فقط صحبت کردن نیست! شما در امتحان اسپیکینگ آیلتس، باید مهارت مکالمه و مقدار توانایی تاثیرگذاری و برقراری ارتباطتان را به زبان انگلیسی، باید نشان دهید. از کلمات متعددی استفاده کنید و شفاف و با اعتماد به نفس صحبت کنید.

بخش های آزمون اسپیکینگ آیلتس

آزمون اسپیکینگ آیلتس شامل سه بخش است که به صورت متوالی انجام می شود و در آن داوطلب باید در یک مکالمه دو نفره به سوالات پرسیده شده پاسخ دهد. نوع سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس و پاسخ ها در هر بخش با یکدیگر کمی متفاوت است.

بخش اول سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

بخش اول سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

در این بخش از آزمون اسپیکینگ داوطلب باید سعی کند پاسخ‌ها را تفصیل دهد و از دادن جواب‌های کوتاه و مختصر خودداری کند. برای طولانی‌تر پاسخ دادن به سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس روش‌های مختلفی وجود دارد که در دوره‌های مختلف آیلتس مانند دوره آنلاین آیلتس به دانشجویان آموزش داده می‌شود. یکی از این روش‌ها بیان دلایل خود در ادامه پاسخ سوال است.

سوالات بخش اول آزمون اسپیکینگ شامل اطلاعاتی درباره شرکت کننده و زندگی او می‌باشد که موضوعاتی مثل زادگاه، خانه و محل زندگی، تحصیلات و شغل را شامل می‌شود. همچنین ممکن است سوالات دیگری درباره جزئیات دیگری از زندگی داوطلب پرسیده شود که بیشتر حول محور تجربیات زندگی او است، مانند سوالاتی در مورد خانواده، دوستان و اطرافیان، علاقه‌مندی ها، عادات زندگی روزمره، آرزوها و موضوعاتی از این دست که در هر آزمون تفاوت‌هایی با هم دارند.

نکته مهم این است که باید از قبل پاسخ این سوالات را تمرین کرد و دقت کرد که در طی آزمون جواب‌ها تکراری نباشد. برای جلوگیری از پاسخ‌های تکراری می‌توان در زمان تمرین برای هر سوال چند جواب آماده کرد و به هر سوال با روش‌های متنوع جواب داد. برای آشنایی بیشتر در ادامه تعدادی از رایج‌ترین سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس آورده شده است.

  • Hometown

Where is your hometown?

What was it like growing up there?

What kinds of things can visitors to your hometown go and see?

  • Home

Do you live in an apartment or a house?

Who do you live there with?

Is it a quiet or noisy place to live?

  • Studies

What are you studying?

Why did you choose that particular course?

Will you have to do further studies in the future?

  • Free Time

What type of activities do you like to do in your free time?

How long have you been interested in these activities?

Do you think people have enough free time?

  • Work (1)

Are you student or are you working now?

What do you like about your job/school at the moment?

What job would you like to do in the future?

  • Work (2)

Where are you working at the moment?

Do you want to work in another country?

Do you like your job?

سوالات بخش اول اسپیکینگ در مورد مسائل روزمره است که برای شناخت بیشتر از داوطلب پرسیده می شود. نمونه های این نوع سوالات را می توان روزانه پیدا کرده و پاسخ آن ها تمرین نمایید.

بخش دوم سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

بخش دوم سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

در بخش دوم سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس به داوطلب یک کارت موضوعی داده می‌شود که باید طبق آن کارت متن صحبت خود را برای ارائه آماده نماید. در حین آزمون امکان تغییر موضوع کارت وجود ندارد و باید شرکت کننده خود را برای صحبت در مورد هر موضوعی آماده کرده باشد. معمولا به موضوعات این بخش باید جواب‌های طولانی ارائه داد و در ادامه با پرسش تعدادی سوال از داوطلب می‌خواهند جزئیات بیشتری را بیان کند.

مدت زمان صحبت در مورد موضوع دو دقیقه است و سپس در مورد صحبت‌های داوطلب سوالاتی پرسیده می‌شود؛ بنابراین شرکت کننده باید آمادگی و تسلط خوبی برای بسط هر موضوعی را داشته باشد و بتواند به سوالات مربوط به آن‌ها پاسخ دهد. در این بخش هم نباید جواب‌های کوتاه و تک کلمه داد و مثل بخش قبلی باید جواب با دلایل مناسب و توضیحات بیشتر تکمیل شود. موضوعاتی که در کارت وجود دارد می‌تواند درباره یکی از افرادی که داوطلب می‌شناسد، خاطرات و تجربیات و یا در مورد جزئیاتی از عادات زندگی و علاقه مندی‌های شرکت کننده باشد. نمونه‌هایی از رایج‌ترین سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس در کارت‌های موضوعی بخش دوم در ادامه آورده شده است.

Describe a person that you know. Include:

  • What your relationship is to this person.
  • How often you see them.
  • What people think about this person.
  • Explain why you like them.

Describe someone who has had an important influence on your life. Include:

  • Who the person is
  • How long you have known him/her
  • What qualities this person has
  • Explain why they have had such an influence on you.

Describe photograph that you like. Include:

  • Who is in the photograph
  • When the photograph was taken
  • Where the photograph is
  • Explain why you like the photograph.

Talk about a person who taught you how to do something. Include:

  • Who it was
  • What they taught you
  • If you can still do it

Talk about an animal you want to learn more about. Include:

  • What it is
  • What you know about it now
  • Why you want to know more

 

موضوعات بخش دوم می‌تواند گسترده باشد؛ ولی ساختار شبیه هم دارند و بعد از تمرین تعدادی سوال می‌توان برای پاسخ به هر موضوع دیگری آماده شد. دقت کنید که پاسخ تمام سوالات باید از تجربیات شخصی باشد و از ارائه جواب‌های تکراری خودداری کرد. وﯾﺪﺋﻮی آﻣﻮزشی مکاﻟﻤﻪ ﺗﻤﺎمی ﺳﻄﻮح منبع خوبی برای پیدا کردن پاسخ‌های متنوع و غیر تکراری برای سوالات بخش دوم آزمون است.

بخش سوم سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

بخش سوم سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

بخش پایانی آزمون اسپیکینگ آیلتس شامل یک مکالمه دو طرفه بین داوطلب و امتحان گیرنده است که بخش بیشتری از این مکالمه را باید شرکت کننده انجام دهد. سوالات این بخش از موضوعات مختلفی انتخاب می‌شود و داوطلب باید سعی کند تا حد ممکن پاسخ‌هایی با توضیح کامل و مفصل ارائه دهد؛ اما باید دقت کرد از موضوع اصلی سوال فاصله گرفته نشود.

سوالات متداول آزمون اسپیکینگ آیلتس در بخش سوم شامل پرسش‌هایی در زمینه اطلاعات عمومی و نظر داوطلب در مورد موضوعات روز است. در قسمت سوم آزمون یک موضوع اصلی انتخاب می‌شود و سوالات پیرامون همان موضوع از داوطلب پرسیده می‌شوند. به عنوان مثال سوال درباره غذاهای کشور یا شهر محل زندگی شرکت کننده، خصوصیات فرهنگی و عادات خاص مردم می‌تواند مورد بحث قرار گیرد.

تعدادی از سوالات رایج آزمون اسپیکینگ آیلتس که در بخش سوم پرسیده می‌شود در ادامه آورده شده اند. در دوره آنلاین آیلتس به وفور این نمونه سوالات به دانشجویان ارائه می‌شود.

  • Environment

  1. Is water pollution a problem in your country?
  2. What are some of the causes of water pollution?
  3. What can individuals do to try and ensure water is kept clean?
  4. Do you think problems with the cleanliness of water will improve in the future?
  • Leisure activities

  1. What types of leisure activities are popular in your country?
  2. Why it is important for people to have time for leisure activities?
  3. Why are some activities more popular than others?
  4. Are the types of leisure activities that are popular today the same as those that were popular when your parents were young?
  5. What types of leisure activities may become more popular in the future?
  • Sports

  1. What types of sports are popular in your country?
  2. What are the benefits of playing a sport?
  3. Do you think the types of sport that are popular will change in the future?
  4. how can sports bring people from different countries closer together?
  • Advertising

  1. What kind of ads are common in your country?
  2. Do you think companies should be allowed to advertise to children?
  3. Are there laws regulating ads where you live?
  4. What makes a good advertisement?
  5. Will ads still be useful and common in the future?
  • Deforestation

  1. Does your country have a lot of forests?
  2. What threats are posed by deforestation?
  3. Are there alternatives to cutting down forests?
  4. What can the average citizen do to help combat this situation?
  5. What will the future of the Earth’s forests look like?

نکته مهم این است که در تمام این سوالات از شرکت کننده خواسته می‌شود درباره کشور خود صحبت کند و تجربیات و دانش خود را در مورد موضوع مورد بحث مطرح کرده و به اشتراک بگذارد.

منبع سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

منبع سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

برای سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس منبع خاصی وجود ندارد و جهت آمادگی شرکت در آن نمی‌توان به یک کتاب اکتفا کرد. همچنین شرکت در دوره فشرده مکالمه زبان انگلیسی می‌تواند تا حد زیادی به داوطلب برای موفقیت در این آزمون کمک کنند. در اینجا به معرفی چند کتاب برای استفاده از نمونه سوالات اسپیکینگ می‌پردازیم.

  • IMPROVE YOUR SKILLS LISTENING & SPEAKING FOR IELTS
  • Speaking for IELTS-Collins
  • IELTS Advantage
  • IELTS  Speaking Ultimate
  • IELTS  Speaking and Actual Tests
  • مجموعه کتاب‌های Real Listening & Speaking
  • Get IELTS Band 9 Speaking
  • Say this to the IELTS Examiner

علاوه بر این کتاب‌ها می‌توان از انواع وﯾﺪﺋﻮی آﻣﻮزشی مکاﻟﻤﻪ ﺗﻤﺎمی ﺳﻄﻮح و پادکست‌هایی که در این زمینه از سوی مراکز معتبر منتشر می‌شوند بهره برد. همچنین سایت‌هایی مثل British council منبع مناسبی برای آمادگی در آزمون اسپیکینگ آیلتس هستند.

آمادگی برای آزمون اسپیکینگ آیلتس با داشتن پارتنر

یکی از روش‌های دیگر برای تمرین و بهبود مهارت در پاسخ دهی به سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس داشتن یک پارتنر زبان است. در این تمرین‌های نوبتی دو طرف با سوالات بیشتر آشنا می‌شوند و می‌توانند به صورت بهتری پاسخ‌های خود را ارائه دهند. همچنین در این حالت هر یک از دو فرد با ایده‌پردازی پارتنر خود آشنا شده و می‌تواند تاثیر زیادی در افزایش نمره آزمون آن‌ها داشته باشد.

در صورتی که داوطلبی برای خود پارتنر مناسبی پیدا نکند می‌تواند برای تمرین سوالات اسپیکینگ آیلتس را بخواند و صدای خود را ضبط نماید. سپس مجدد به صدای خود گوش دهد و اشکالات خود را پیدا کند و به مرور اشتباهات خود را در پاسخ دهی به سوالات اصلاح نماید.

نکات مهم برای آزمون اسپیکینگ آیلتس

نمره دهی آزمون آیلتس طبق استانداردهای خاصی انجام می‌شود و داوطلبان برای قبولی در این آزمون باید با این اصول و استانداردها آشنا باشند و رعایت کنند. تمرین و تکرار مباحث به شرکت کنندگان کمک می‌کند تا احتمال موفقیت خود را افزایش دهند. برای تمرین در قسمت اسپیکینگ توصیه می‌شود سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس مطالعه گردد و پاسخ‌های متنوعی برای آن‌ها پیدا شود. همچنین بهتر است پاسخ‌ها با دوستان بررسی شود و تلاش کنند این جواب‌ها را به بهترین نحوه بهبود دهند.

اگر به اطلاعات بیشتری در مورد آزمون اسپیکینگ آیلتس نیاز دارید و می‌خواهید بدانید آیلتس چیست و شناخت کاملی درباره تمام بخش‌های آن پیدا کنید پیشنهاد می‌کنیم از صفحه دوره آیلتس هیراد دیدن کنید. با شرکت در دوره فشرده مکالمه زبان انگلیسی تمام فوت و فن‌های آزمون آیلتس به داوطلبان آموزش داده می‌شود و در این دوره‌ها دانشجویان تا حد ممکن تمرین می‌کنند و آمادگی لازم و کافی را برای شرکت در آزمون پیدا خواهند کرد.

روش نمره دهی به سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

روش نمره دهی به سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس

نمره دهی بخش آزمون اسپیکنیگ آیلتس بر اساس چهار معیار صورت می‌گیرد؛ هر معیار ۲۵ درصد از نمره کل را شامل می‌شود.

1.انسجام و پیوستگی و روان بودن (Fluency and coherence)

در زبان انگلیسی Fluency به معنی توانایی صحبت کردن بدون وقفه و روان است و زمانی که کلام برای مخاطب قابل فهم باشد Coherence گفته می‌شود که به معنی انسجام و پیوستگی کلام می‌باشد.

2.منابع واژگانی (Lexical Resource)

توانایی شرکت کنندگان در استفاده از طیف گسترده‌ای از واژگان (Lexical Resource) که در جای مناسب و با دقت بالا به کار گرفته شوند از دیگر اصول نمره دهی در آزمون اسپیکینگ است.

3.دامنه گرامری و دقت (Grammatical range and accuracy)

در زمان پاسخ دهی به سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس باید داوطلب بتواند از گرامرهای پیچیده و متنوع استفاده کند. همچنین شرکت کنندگان باید توانایی استفاده دقیق و مناسب از ساختارهای گرامری را داشته باشند.

4.تلفظ (Pronunciation)

معیار دیگری که بر اساس آن آزمون اسپیکینگ نمره دهی می شود توانایی داوطلب در تلفظ صحیح و قابل درک کلمات استفاده شده در پاسخ دهی به سوالات است.

 

علاقه‌مندان می توانند با شرکت در دوره آنلاین آیلتس مجموعه هیراد برای آزمون اسپیکینگ آیلتس به صورت کامل آماده شوند. کلاس های این دوره ها توسط اساتید برتر آیلتس برگزار می شود و دانشجویان با تکنیک های تقویت اسپیکینگ آشنا خواهند شد تا بتوانند برای کسب نمره قابل قبول از آزمون speaking  آیلتس آمادگی خوبی پیدا کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان مربوطه در واحد آموزش آموزشگاه زبان هیراد تماس بگیرید تا راهنمایی های دقیق و کاملی از ساختار آزمون آیلتس در اختیار شما قرار بدهند.

جمع بندی

در آزمون آیلتس چهار مهارت لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ داوطلبان ارزیابی می گردد. سنجش سطح توانایی اسپیکینگ شرکت کنندگان حدود 15 دقیقه زمان می برد و به سه قسمت تقسیم می شود. هر یک از این بخش ها سوالات متفاوتی دارند و داوطلب باید به آن‌ها جواب بدهد. برای پاسخ به سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس بهتر است شرکت کنندگان با تمام موضوعات آشنا شوند و درباره آن ها از قبل ایده پردازی کنند. در این مقاله نمونه سوالات اسپیکینگ آیلتس آورده شد؛ اما می توان از کتاب های مختلف استفاده بهره برد و به همه موضوعات و سوالات مربوطه دست یافت. در بخشی از این مقاله تعدادی کتاب به عنوان منبع مناسبی برای آمادگی در آزمون اسپیکینگ آیلتس معرفی شد.

 

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30