تکنیک نمونه سوالات Form Filling (پر کردن فرم) در لیسنینگ آیلتس
Form Filling (پر کردن فرم) در لیسنینگ آیلتس
در این مقاله ما به شما تکنیک نمونه سوالات Form Filling (پر کردن فرم) در لیسنینگ آیلتس و بهترین استراتژی های پاسخ گویی را آموزش می دهیم.
در این نمونه سوال، که بیشتر در بخش اول با آن مواجه خواهید شد، لازم است فرمی را تکمیل کنید که شامل اطلاعات جزئی مربوط به نام، تلفن، آدرس، تاریخ تولد و غیره خواهد شد. برخی از اطلاعات نیز از قبل تکمیل شدهاند تا بتوانند در تشخیص اطلاعات لازم به شما کمک کنند. این نمونه سوال از جمله سوالاتی است که غالبا در بخش اول آزمون Listening مطرح میگردد.
دستور العمل Form Filling (پر کردن فرم) لیسنینگ آیلتس
دستورالعمل:
- ابتدا دستورالعمل سوال را بخوانید تا محدوده لغات لازم برای هر سوال را مشخص نمایید.
نکته: توجه داشته باشید که پاسخ شما نباید بیشتر از محدوده تعداد لغات مشخص شده در صورت سوال باشد. در ضمن، در این مهارت (Listening)، بر خلاف مهارت Reading، تمامی لغات از جمله حروف تعریف و حروف اضافه نیز جز شمارش لغات محسوب خواهند شد.
- نگاه کلی به فرم مورد نظر و عنوان آن بیندازید تا از موضوع کلی آن مطلع شوید.
- توجه داشته باشید که پاسخ سوالات به ترتیب در مکالمه عنوان خواهند شد.
- به عنوان مرتبط با هر جای خالی نگاهی بیندازید، تا نوع اطلاعاتی که برای تکمیل جای خالی به آن نیاز خواهید داشت را در نظر بگیرید.
- از لغات اطراف جای خالی، کلیدواژههای اصلی و ثانوی انتخاب نمایید.
نکته های پر کردن لیسنینگ آیلتس
نکته 1: کلیدواژههای اصلی، لغاتی هستند که به همان شکل و فرم در مکالمه شنیده خواهند شد و احتمال کمتری وجود دارد که اشاره به این کلیدواژهها، با لغات و عبارات دیگر و به صورت غیر مستقیم صورت پذیرد. کلیدواژههای ثانوی نیز، آن دسته از لغات و اطلاعاتی هستند که به صورت غیر مسنقیم و با واژه گزینی دیگری در مکالمه به آنها اشاره میشود.
نکته 2: در این نمونه سوال، اکثر لغات اطراف جای خالی، کلیدواژههای اصلی هستند. بدین معنا که لغاتی که در اطراف جای خالی وجود دارند، معمولا به همان فرم و شکل و یا به شکل مشابه در مکالمه شنیده میشوند که میتوانند کمک بزرگی برای تشخیص قسمتی از مکالمه باشند که اطلاعات مورد نظر سوال را در بر گرفته است.
- در حالی که به مکالمه گوش فرا میدهید، به سوالات نیز پاسخ دهید.
نکته 3: توجه داشته باشید که لازم است املای لغاتی که در جای خالی مینویسید کامل و صحیح باشد، و در غیر اینصورت پاسخ مورد نظر به عنوان پاسخ صحیح منظور نخواهد شد.
نکته 4: از آنجاییکه در حین گوش دادن به مکالمه لازم است پاسخ سوالات مطرح شده را بنویسید و این مسئله ممکن است باعث از بین بردن تمرکز کافی برای تشخیص اطلاعات لازم گردد، توصیه میشود که در مرحله اولی که پاسخ سوالات را به جای پاسخنامه اصلی، در دفترچه سوالات مینویسید، تا جایی که برای خودتان قابل تشخیص باشد به اختصار به پاسخ مورد نظر اشاره نمایید، و در اتمام آن بخش که حدود 30 ثانیه وقت اضافی برای بررسی پاسخهای داده شده وجود دارد، لغات مورد نظر را تکمیل کرده و دیکته آنها را مجددا چک نمایید. به عنوان مثال بجای واژه expensive میتوانید از exp و بجای واژه England از Eng استفاده نمایید.
نکته 5: در نمونه سوالاتی مانند تکمیل فرم، اطلاعاتی مانند تلفن، آدرس، تاریخ تولد و غیره در فرم دیده میشوند که از قبل تکمیل شده اند. توجه به این اطلاعات در حین گوش دادن به مکالمه هم به شما کمک خواهد کرد مکالمه را دنبال کنید تا به پاسخ مورد نظرتان برسید و هم اینکه از آنجاییکه این اطلاعات در فواصل بین سوالات و جاهای خالی قرار گرفته اند، میتوانند فرصتی ایجاد کنند تا کلیدواژهها و هدف سوال بعدی را در ذهن خود آماده و مشخص نمایید.
معرفی بخشهای لیسنینگ آیلتس و تکنیکهای مربوطه
نکات اساسی Form Filling (پر کردن فرم) در لیسنینگ آیلتس
نکات دیگری را که در رابطه با تکمیل اینگونه فرمها نباید فراموش کنید و رعایت کردن آن ها بسیار مهم می باشد.
بررسی نکات Form Filling (پر کردن فرم) در لیسنینگ آیلتس
الف) در صورت اشاره به اسامی خاص در تکمیل فرم، حروف اول اسامی خاص (نام شخص، کشور، شهر، ماه، خیابان و …) را با حروف بزرگ بنویسید. درضمن، با اینکه تک تک حروف این اسامی خاص در مکالمه هجی میشوند، اما بهتر است که با گوش دادن هرچه بیشتر به مکالمات مربوط به این بخش با یکسری از این اسامی که غالبا در مکالمات تکرار میشوند آشنایی پیدا کنید تا هر چه سریعتر و راحت تر در تشخیص و نوشتن اسامی عمل کنید.
ب) معمولا از آنجاییکه تلفظ انگلیسی حرف r (/a:/) متفاوت از تلفظ آمریکایی آن (/a:r/) میباشد و با توجه به این مطلب که اکثریت زبان آموزان با لهجه آمریکایی آشنایی بیشتری دارند، تشخیص درست این حرف در اسامی که تلفظ میگردند و اشتباه نگرفتن این حرف با حروفی که تلفظ مشابهی با این حرف دارند (a , i)، بسیارضروری بنظر میرسد.
ادامه نکات پر کردن فرم در لیسنینگ آیلتس
پ) تشخیص اعدادی چون 13، 14، 15، 16 تا 19 از اعدادی چون 30، 40، 50، 60 تا 90 نیز مورد توجه طراحان سوال میباشد، چرا که تشخیص این اعداد از یکدیگر برای شنوندهای که فقط یک بار این اعداد را در طول مکالمه میشنود، چندان آسان بنظر نمیرسد. در تشخیص این اعداد از یکدیگر باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که stress یا تاکید در تلفظ اعدادی چون 13، 14، 15، 16 تا 19 روی سیلاب دوم، و در مورد اعدادی چون 30، 40، 50، 60 تا 90 روی سیلاب اول لغات میباشد: thir`teen/`thirty. بنابراین راه تشخیص این اعداد از یکدیگر، توجه به تاکیدی است که در تلفظ سیلاب خاصی از آن لغت وجود دارد، چرا که در غیر اینصورت، تلفظ نزدیک این اعداد شنونده را در تفکیک آنها به اشتباه میاندازد.
ت) یکی از ترفندهای دیگری که طراحان سوال از آن بهره میبرند این است که در رابطه با پاسخ یک سوال ابتدا اطلاعاتی توسط یکی از گویشوران ارائه میشود و پاسخ دیگری در ارتباط با آن سوال مطرح میگردد که پاسخ صحیح میباشد. بنابراین همیشه برای تغییر پاسخی که از صحبتهای نخستین آنها استنباط کرده بودید، آمادگی لازم را داشته باشید.
خوشحال خواهیم در صورتی که این مقاله را دوست داشتید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.
ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین
ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30
جستجو
پست های اخیر
دستهها
مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.
ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین
ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30