مهارت listening (شنیداری) خود را با این راهکارها تقویت کنید.

فهرست مطالب

مهارت listening همانطور که می دانید در یادگیری زبان انگلیسی  نقش کلیدی ایفا می کند. مهارت listening، همان مهارت شنیداری می باشد.دغدغه همیشگی زبان آموزان انگلیسی همواره این بوده است که چگونه می توانند مهارت listening را درخود تقویت کنند. چرا که اکثر زبان آموزان همواره نگران این مطلب هستندکه نتوانند در برخورد باافراد انگلیسی زبان جواب مناسبی بدهند. همچنین هنگام تماشای فیلم های خارجی در فهم منظور افراد با مشکل مواجه نشوند.

تقویت مهارت listening خود را به مرکز تخصصی زبان هیراد بسپارید.

وجود لهجه های مختلف،نحوه و سرعت حرف زدن افراد این مهارت را نیز دشوارترمیکند. در این بخش مرکز تخصصی زبان هیراد درصدد است تا با ارائه نکاتی قابل توجه به شما زبان آموزان گرامی تا حد زیادی این دغدغه و نگرانی در آیلتس را کمتر کند.در مرکز تخصصی زبان هیراد که تحت نظارت مدیران آموزشی باتجربه و دارای اساتیدی حرفه ای و مجرب می باشد، می توانید با شرکت در دوره های مختلف آموزشی در هر مهارتی که می خواهید پیشرفت کنید. از یادگیری زبان انگلیسی و برقراری ارتباط با افراد انگلیسی زبان هراسی نداشته باشید.

چه اندازه در کلاس های زبان برروی مهارت listening تاکید میشود؟

همچنین در این مرکزتخصصی زبان باارائه جزوات آموزشی مطابق با آخرین متدهای آموزشی و تمرین و تکرار فراوان مطالب توسط اساتیدی زبردست در کلاس ها می توانید شاهد پیشرفت سریع خود درزبان انگلیسی در کوتاه ترین زمان باشید.مهارت شنیداری زبان انگلیسی به همراه سه مهارت اصلی دیگر یعنی نوشتاری،گفتاری و خواندن یکی از چهار حوزه ی اصلی در یادگیری زبان انگلیسی تلقی می شود و می بایست بریادگیری آن تاکید زیادی صورت بگیرد.

از چه تکنیک هایی برای تقویت مهارت listening استفاده می شود؟

ما در این بخش قصد داریم تا شما زبان آموزان را با چند تکنیک برای بهبود و تقویت هرچه بیشتر مهارت شنیداری تان در زبان انگلیسی آشنا کنیم. تحقیقات نشان داده است که یک شنونده خوب بودن باعث می شود تا شما بتوانید یک رهبربانفوذ و خوبی باشید.همچنین سبب به دست آوردن اطلاعات می شود وشما را دلسوزو قابل اعتمادمی سازدو باعث برقراری روابط شده و به شما در پیداکردن راه حل هایی مناسب و خلاق در برخورد با مشکلات کمک می کند.

3 منبع اساسی برای تقویت مهارت listening

1)پادکست ها

ما بطورمعمول برای تقویت مهارت لیسینینگ از پادکست های بیست دقیقه ای که دارای بخش های کوتاهی در مورد اخبار روزانه هستند استفاده می کنیم. اگرچه که نسخه رونوشت مطالبی که گفته می شود وجودندارد. اما نگران نباشید چرا که هم میزبان وهم مهمانانان برنامه کاملا آهسته و به اندازه کافی واضح صحبت میکنند.اگرکه می خواهید به سایت این مطالب دست پیداکنیدمی توانید این عبارت را واردکنید:
Teaching and learning with ‘The Daily Podcast’

تمرین اول تقویت مهارت listening

فایل صوتی اعم از پادکست ها،سخنرانی ها،فیلم ها،گزارش های خبری استفاده کنید.
Before listening:What do I already know?What predictions can I make?
قبل ازگوش کردن به فایل صوتی:تقریبا چه چیزی می دانم؟چه حدس هایی می توانم بزنم؟
بانوشتن موضوع فایل صوتی که قرار است به آن گوش دهیم برروی تخته شروع می کنیم وبه دانش آموزان می گوییم که این چه نوع متنی است.به عنوان مثال ممکن است دانش آموزانی وجود داشته باشند که این فیلم را دیده باشند:
Why Do Bees Buzz?

بخش آغازین تمرین

بنابرین در بخش آغازین تمرین مهارت listening ما از زبان آموزان می خواهیم تا هرچه را درمورد این موضوع می دانند برای مابنویسند.سپس از آن ها می خواهیم تا با همکلاسی های خود تبادل نظرکنند ونوشته هایشان را به اشتراک بگذارند.سپس بر اساس این اطلالات آن ها شروع به نوشتن حدسیات خود می کنند.
While listening:What strategies can I use to help me understand what I’m listening to?
حین مهارت شنیداری:ازچه تکنیک هایی میتوانم استفاده کنم تا به من کمک کندبه چه چیزی دارم گوش میدهم؟

بخش دوم تمرین

سپس در گام بعدی از زبان آموزان می خواهیم تا بنویسند که کدام تکنیک ها می توانددر درک بهترمطلب به آن ها کمک کند.یادآوریم می کنیم که بسیاری از تکنیک هایی که برای مهارت خواندن ازآن ها استفاده می کنیم را برای مهارت شنیداری نیز می توان به کارگرفت.زبان آموزان ممکن است با تکنیک هایی مانند خلاصه نویسی،استفاده از سرنخ های موجود برای حدس معنی واژگان،سوال پرسیدن یا تصورکردن استفاده کنند.

بخش سوم تمرین

سپس فایل را برای آن ها پخش می کنیم وهمچنان که زبان آموزان در حال گوش کردن هستند یکی ازاین تکنیک هارابه کارمی برند.
After listening:Which strategies helped me the most?What will I do next time?
بعد ازمهارت شنیداری؟کدام یک ازاین تکنیک هابیشترین کمک را به من کرد؟ دفعه بعدی چه کاری باید انجام بدهم؟؟

بخش آخر تمرین

بعداز پایان گوش کردن به فایل صوتی از زبان آموزان می خواهیم تا گام آخر را که فکرکردن درمورد بهترین تکنیک است را پیاده کنند.وازآن ها می خواهیم تا بگویند چه چیزی برایشان خیلی سخت بود.سپس بازمی بایست از آن ها بخواهیم تا به تبادل نظربا یکدیگر بپردازند.
این فعالیت به زبان آموزان کمک می کندتا بدانند حین گوش کردن چه کاری را می بایست انجام دهند.

2) تماشای فیلم ها جهت تقویت مهارت listening

این صفحه شامل مجموعه ای فیلم کوتاه درمورد موضوعات گوناگونی می باشد.اگرکه به دنبال دسترسی به این ویدئوها هستید میتوانید با واردکردن این عبارت به راحتی به تمامی مجموعه ویدئوهای این سایت دست پیداکنید:
The New York Times You Tube Channel

Great Read-Alouds From The New York Times

این سایتی از مقالات طبقه بندی شده  از The Timesاست که می تواند با صدای بلند برای زبان آموزان خوانده شود.در این سایت مقالاتی با موضوعات متفاوتی مانند رویدادهای ناگوار،حیوانات وحشرات،جنایت و مجازات،الهام وهویت وجود دارد.
طبق منابعی که در بالابرای شما زبان آموزان گرامی ذکرشد بااستفاده از این منابع می توانید تاحد زیادی به بالابرفتن سطح زبانی خود به خصوص به مهارت listening خود کمک کنید.

تمرین هایی برای تقویت هرچه بیشتر مهارت شنیداری

**Interactive Read-Alouds:

در این تکنیک،استاد محتوای نوشتاری فایل صوتی را باصدای بلند برای زبان آموزان می خوانداما بسته به سطح متن در قسمت هایی صبرمیکند تا سوالاتی را از آن ها بپرسد.سوالاتی ازقبیل:حدس می زنید در قسمت بعدی چه اتفاقی خواهدافتاد؟ایده اصلی موضوع درمورد چیست؟

**Chronology:

از زبان آموزان خواسته می شود تا حین گوش کردن به فایل صوتی یا تماشای فیلم هر آنچه را که می شنوند و یا می بینند،بر روی کاغذ بنویسند. این زوش در تقویت مهارت listening زبان آموزان بسیار موثر است.

**Even Sort:

یک فیلم یا پادکست را با یکدیگرببینید یاگوش دهید.سپس به تمامی زبان آموزان برگه ای که محتوی لیستی از اتفاقاتی که دیده شد یا شنیده شد ،بدهید که البته اتفاقات این لیست نبایست به ترتیب باشدوشما به عنوان استاداز زبان آموزان بخواهید تا آن هارا مرتب کنند.حتی برای درک بهتر این تمرین شما می توانید از زبان آموزان بخواهید برای جلسه آتی یک فیلم کوتاه ببینند. اتفاقات آن را بطورنامرتب بنویسند و با خود به کلاس بیاورند و دقیقا همان تمرین را سرکلاس انجام دهند.

**Comprehension Quiz:

حتی می توانید طبق چیزی که شنیده شد یا دیده شداززبان آموزان یک امتحان کوتاهی بگیریدوبه آن ها سوالاتی را بدهیدتاپاسخ دهند.دراین صورت می توانید ببینید تاچه حد مطالبی که گفته شدرامتوجه شدند.

**Two predictions,Three questions:

در این تکنیک می توانید از زبان آموزان بخواهید که طبق مطلبی که دیدند یاشنیدند سوالاتی را خودشان طراحی کنند وپاسخ این سوالات را با همکلاسی هایشان به تبادل بگذارند.
همچنین می توانیم به زبان آموزان برگه هایی باتمرین هایی که به شکل زیراست بدهیم:
The title of today’s episode or film is…..
موضوع امروز این بخش …….است.
Write two predictions about this episode based on the title:
1)……..
2)…….
دوتاپیش بینی درمورد این بخش داستان براساس موضوع آن بنویسید:
همچنان که در حال تماشای فیلم هستید برای همکلاسی های خود سه تا سوال طرح کنیدوبعد از پایان فیلم این برگه سوالات را به آن ها بدهیدتاپاسخ دهند.

مانند:
Question1:
Answer 1:
Question 2:
Answer 2:
Question 3:
Answer 3:
بعد از تماشای این قسمت:
Were your predictions correct?Explain why or why not.
1)
2)
آیا پیش بینی هایتان صحیح بود؟دلیلش را توضیح دهید.
ودر آخر با دوستان خود در مورد اینکه کدام یک از این تکنیک هاموثرترواقع شد به تبادل نظر بپردازید.
همانطور که در قسمت بالا مشاهده کردیم می توانید مهارت شنیداری را در کلاس های درسی خود به این گونه که گفته شدتجربه کنید

تکنیک های فراشناختی مهارت listening

زبان آموزانی که در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند اگرکه از نحوه فرآیندهای شنیداری وبه کارگیری این فرآیندها برای تجارب شخصی شان آگاه باشند، پیشرفت چشمگیری را تجربه خواهندکرد.برای به دست آوردن این آگاهی،جلسات تمرین مهارت listening زبان انگلیسی را ما بررسی کردیم که در آن ها زبان آموزان فرصت یادگیری، استفاده و ارزیابی این تکنیک های فراشناختی مهارت شنیداری را دارند.

باتاکیدکردن بر به کارگیری مداوم این مهارت ها در زندگی روزانه زبان آموزان واستفاده از آن ها در زبان بومی خود بطور خودکار شروع می کنیم.این فعالیت همچنین برای ارتقا سطح زبان انگلیسی زبان آموزان به طور خودکارطراحی شده است.

سوالات متداول

قبل ازاینکه زبان آموزان کلاس را شروع کنند به آن ها برگه های شنیداری برای پرکردن برپایه سوالاتی که در ذیل قرارگرفته است،داده می شود.
قبل از مهارت شنیداری:تقریبا چه چیزی می دانم؟چه حدس هایی میتوانم بزنم؟
حین مهارت شنیداری:ازچه تکنیک هایی میتوانم استفاده کنم تا به من کمک کندبه چه چیزی دارم گوش میدهم؟
بعدازمهارت شنیداری؟کدام یک ازاین تکنیک ها بیشترین کمک را به من کرد؟دفعه بعدی چه کاری بایدانجام بدهم؟؟
میتوانید ازاین سوالات برای هر واز متدهای آموزشی جدید بهره بگیرید.با شرکت در کلاس های مرکزتخصصی زبان هیراد می توانید متفاوت تر ازجاهای دیگر زبان انگلیسی را فراگرفته واز یادگیری آن لذت ببرید.

اینستاگرام مرکز زبان هیراد

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30