جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
آموزشگاه زبان هیراد
جستجو
آزمون PTE چیست
فهرست مطالب
Facebook
Twitter
LinkedIn

آزمون PTE چیست؟ – همه‌چیز در مورد آزمون PTE

تسلط بر زبان انگلیسی در سال‌های گذشته برای افراد مختلف یک امتیاز محسوب می‌شد اما در دنیای مدرن و پیشرفته امروزی یک نیاز بوده و کسانی که به دنبال مهاجرت، تحصیل، کار و … باشند حتماً باید به این زبان آشنایی داشته باشند. آزمون‌های متعددی برای ارزیابی مهارت‌های داوطلبان وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها و قابلیت‌های متعددی دارند. آزمون PTE یا پیرسون یکی از آزمون‌های کاربردی است که می‌تواند برای دانشجویان و دانش‌آموزانی که قصد ادامه تحصیل در کشورهای انگلیسی‌زبان را دارند بسیار کارآمد باشد. این آزمون این نیز همانند سایر آزمون‌های زبان می‌تواند مهارت‌های مختلفی را ارزیابی کرده و از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار باشد. در ادامه مطلب به بررسی کامل آزمون pte، مزایا، کاربردها و نحوه برگزاری آن پرداخته می‌شود.

آزمون PTE چیست؟

PTE در حقیقت مخفف عبارت Pearson Test Of English است و این آزمون توسط سازمان Pearson که از ناشران مجموعه‌های معروف و معتبر Longman است برگزار می‌شود. این آزمون امروزه در بیش از 200 مرکز مختلف از سراسر جهان برگزار شده و از اعتبار بالایی نیز برخوردار است به‌گونه‌ای که در بسیاری از دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی، اداره‌ها، سازمان‌های مهاجرت، موسسه‌ها و … موردپذیرش قرار می‌گیرد. آزمون پی تی ای اولین بار در سال 1982 در کشور انگلیس و همانند سایر آزمون‌های معتبر زبان انگلیسی به ارزیابی و سنجش 4 مهارت اصلی زبان شامل Speaking، writing، Reading، Listening می‌پردازد. مدرک pte از بهترین مدارک زبان برای افرادی است که قصد مهاجرت به کشورهای مختلف مانند استرالیا، نیوزیلند و … را دارند چرا که در مقایسه با آزمون‌های تافل و آیلتس درصد موفقیت بیشتری دارند.

ساختار آزمون PTE

ساختار آزمون PTE

همانطور که گفته شد آزمون pte از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی است. این آزمون می‌تواند انواع مختلفی همچون آزمون General، آزمون Academic و آزمون Young Learners داشته باشد اما محبوبیت و اعتبار آزمون Academic بیشتر است و مدت زمان آن نیز 3 ساعت می‌باشد. این آزمون صورت آنلاین برگزار می‌شود و ساختار آن به شرح زیر است:

بخش Reading

بخش Reading آزمون پی تی ای حدوداً 32 تا 41 دقیقه زمان می‌برد و می‌تواند شامل قسمت‌های مختلفی باشد.

  • در بخش Fill in the Blanks یک متن به داوطلب داده می‌شود و او باید آن را با استفاده از واژه‌های مناسب کامل کند.
  • در بخش Reading and Writing: Fill in the Blanks داوطلب باید متن ناقص را با استفاده از کلماتی که در اختیار دارد کامل نماید.
  • در بخش Multiple-Choice, Choose Single Answer داوطلب باید بعد از مطالعه کردن یک متن کوتاه به سؤالات تستی آن پاسخ بدهد.
  • در بخش Multiple-Choice, Choose Multiple Answers داوطلب باید متن مورد نظر را مطالعه کرده و به سؤالاتی که دارای چند پاسخ صحیح هستند جواب بدهد.
  • در بخش Re-order Paragraphs یک متن شامل چند پاراگراف به هم ریخته به داوطلب نشان داده می‌شود و او باید آن‌ها را مرتب کند و یک متن کامل بسازد.

بخش Speaking

این بخش از 42 تا 53 دقیقه طول می‌کشد و شامل 5 بخش جداگانه می‌باشد.

  • در بخش Read Aloud زبان‌آموز باید متنی که برای او نمایش داده می‌شود را با صدای بلند بخواند.
  • در بخش Repeat Sentence جملاتی برای زبان‌آموز پخش می‌شود و او باید تمامی این جملات را به‌صورت دقیق و صحیح تکرار کند.
  • در بخش Describe Image داوطلب باید در مورد محتوای تصویر یا نموداری که به او نشان داده می‌شود صحبت کند.
  • در بخش Re-tell Lecture یک سخنرانی برای داوطلب پخش می‌شود و او باید خلاصه آن را بیان کند.
  • در بخش Answer Short Question داوطلب به سوالات کوتاهی که برای او پخش می‌شود پاسخ کوتاه می‌دهد.

بخش Writing

در این بخش نیز داوطلب در مدت 30 تا 40 دقیقه و در دو قسمت مهارت نوشتاری خود را ارزیابی می‌کند.

  • در قسمت Write Essay موضوعی به داوطلب داده خواهد شد و او باید در زمان 20 دقیقه 200 تا 300 کلمه در مورد آن بنویسد.
  • در بخش Summarize Written Text یک متن در اختیار داوطلب قرار داده می‌شود و فرد باید بتواند آن را در یک جمله و حداکثر 75 واژه خلاصه کند.

بخش Listening

این بخش که زمان بیشتری نیاز دارد در مدت 45 تا 57 دقیقه انجام شده و از قسمت‌های مختلفی تشکیل می‌شود.

  • در بخش Highlight Correct Summary فرد باید یک فایل صوتی را گوش داده و خلاصه آن را در یک پاراگراف بیان کند.
  • در بخش Select Missing Word یک فایل صوتی برای فرد پخش شده و در انتهای آن یک صدای بوق به گوش می‌رسد و داوطلب باید از بین گزینه‌های موجود بهترین گزینه را جایگزین صدای بوق کند.
  • در بخش Fill in the Blanks یک متن و فایل صوتی آن در اختیار داوطلب قرار گرفته که قسمت‌های از متن حذف شده‌اند و فرد باید با توجه به فایل صوتی آن کلمات را عیناً در متن قرار بدهد.
  • در بخش Write from Dictation جملاتی برای فرد پخش می‌شود و او باید به شکل صحیح آن‌ها را نوشته یا به اصطلاح Transcribe کند.
  • در بخش Highlight Incorrect Words یک فایل صوتی به داوطلب داده شده و متن آن نیز درحالی‌که کلمات به اشتباه جایگزین شده‌اند در اختیار او قرار داده می‌شود و فرد باید این اشکالات را پیدا کند.
  • در بخش Summarize Spoken Text داوطلب یک بخش کوتاه از یک سخنرانی را گوش داده و سپس خلاصه آن را در 50 تا 70 کلمه و در زمان 10 دقیقه می‌نویسد.
  • در بخش Multiple Choice – Choose Single Answer یک فایل صوتی برای داوطلب پخش می‌شود و فرد باید به سؤالات چندگزینه‌ای پاسخ صحیح بدهد.
  • در بخش Multiple Choice – Choose Multiple Answers یک فایل صوتی دیگر پخش شده که سوالات آن دارای چند جواب درست است و فرد باید جواب‌ها را انتخاب کند.

مزایا و اعتبار آزمون PTE

مزایا و اعتبار آزمون PTE

آزمون pte بر اساس نمره 90 محاسبه می‌شود و بسیاری از ارگان‌ها، دانشگاه‌ها و موسسات مختلف در کشورهای انگلیسی‌زبان نمرات بالاتر از 65 را پذیرش می‌کنند و این نمره باید میانگین هر چهارت مهارت اصلی آن‌ها باشد. نمره 73 در این آزمون می‌تواند معادل 7.5 از آزمون آیلتس و 105 آزمون تافل باشد. مدرک pte نیز همانند بسیاری از آزمون‌های دیگر فقط 2 سال اعتبار دارد هرچند که این آزمون در کشور استرالیا دارای اعتباری 3 ساله است. از مهم‌ترین مزایای این آزمون می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • برگزاری و نمره دهی این آزمون کامپیوتری بوده و عوامل انسانی در آن دخالت ندارند.
  • حداکثر زمان آزمون 3 ساعت است و جواب آن در کمتر از 3 روز اعلام می‌شود
  • منابع متعددی برای آن وجود دارد
  • در تمام ایام سال این آزمون برگزار می‌شود
  • احتمال موفقیت زبان‌آموزان در PTE نسبت به سایر آزمون‌ها بیشتر است.
  • امکان شرکت مجدد داوطلب در آزمون بعد از 5 روز وجود دارد.
  • از اعتبار بالایی برخوردار است و در بسیاری از کشورها پذیرش می‌شود.
  • دارای آزمون‌های شبیه‌ساز است و می‌توان در منزل نیز ثبت‌نام کرد.
  • در بسیاری از کشورهای خارجه، موسسه‌ها و ارگان‌های مختلف پذیرش می‌شود.
  • نمره این آزمون به‌صورت نامحدود و بدون هزینه برای دانشگاه و سازمان‌ها ارسال می‌شود.
  • دارای کارنامه تفصیلی است و تمامی نقاط ضعف و قوت داوطلب را مشخص می‌کند.

اصلی‌ترین منابع آزمون پی تی ای

همانطور که برای شرکت در دوره آیلتس و موفقیت در این آزمون لازم است که از منابع مختلف و معتبری استفاده شود، دوره pte نیز نیازمند منابع متعددی خواهد بود. این آزمون نیز می‌تواند مهارت‌های اصلی داوطلبان را ارزیابی کند به همین دلیل منابع آن به‌راحتی در دسترس زبان آموزان قرار داد. در اصل تمامی منابعی که برای آزمون‌های تافل و آیلتس به کار می‌روند می‌توانند کارایی زیادی برای موفقیت در آزمون پی تی ای نیز داشته باشند. از جمله معتبرترین منابعی که به‌صورت تخصصی برای این آزمون نگارش شده‌اند می‌توان به مواردی همچون The Official Guide to PTE Academic، PTE Practice Test Plus with Key جلد 1 و 2 و Expert PTE Academic Course Book، کتاب راهنمای رسمی آزمون آکادمیک PTE انتشارات پیرسون، کتاب دوره تخصصی PTE برای سطح B1 و B2 و کتاب تمرینات (Aspire C1) به همراه پاسخنامه اشاره کرد هرچند که سایت‌های معتبری همچون PTE Exam Preparation و PTE practice و … نیز می‌توانند به موفقیت داوطلبان در این آزمون کمک کنند.

بهترین راهکارها برای آمادگی در آزمون PTE

بهترین راهکارها برای آمادگی در آزمون PTE

موفقیت در آزمون pte مانند انواع آزمون‌های دیگر نیازمند استفاده از راهکارها و ترفندهای مختلفی است. از جمله بهترین راهکارهای موفقیت در این آزمون و اخذ مدرک معتبر آن می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

شرکت در دوره‌های آمادگی PTE

داوطلبان با شرکت در دوره pte می‌توانند به خوبی با ساختار آن آشنایی پیدا کرده و از انواع سوالات و تکنیک های لازم برای موفقیت اطلاع پیدا کنند.

استفاده از منابع معتبر

خوشبختانه منابع متعددی برای موفقیت در آزمون پی تی ای وجود دارند که همگی از اعتبار بالایی برخوردار بوده و توسط ارگان‌ها و موسسات معتبر تایید شده‌اند. کتاب‌ها، وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن های متعددی وجود دارند که می‌توانند به داوطلبان برای موفقیت در این آزمون کمک کنند.

شرکت در آزمون‌های مجازی

امروزه برای انواع آزمون‌های مختلف زبان انگلیسی، آزمون‌های شبیه سازی شده متعددی وجود دارد که داوطلبان می‌توانند با شرکت در آن‌ها با ساختار کلی آزمون آشنایی پیدا کرده و نقاط ضعف و قوت خودشان را شناسایی کنند.

هزینه و قوانین آزمون PTE

هزینه آزمون pte در نقاط مختلف جهان متفاوت است و می‌تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. به عنوان نمونه هزینه این آزمون در کشور آذربایجان حدود 170 دلار، کردستان عراق 210 دلار، کشور ترکیه حدود 465 لیر ترکیه و کشور امارات 980 درهم اماراتی است. از مهم‌ترین قوانین و شرایط آزمون پی تی ای می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این آزمون مخصوص افراد بالای 16 سال است و زمانی که فرد در 18 سالگی به دانشگاه می‌رود باید اعتبار مدرک خود را تمدید کند.
  • شرکت در آزمون نیازمند ارائه مدارک شناسایی معتبر و کارت ورود به جلسه است.
  • بعد از شروع آزمون اجازه ورود به داوطلبان داده نخواهد شد.
  • از داوطلب امضای الکترونیک برای تایید قوانین آزمون گرفته شد و از کف دست او اسکن گرفته می‌شود و یک عکس دیجیتالی هم برای آزمون از او دریافت می‌شود.
  • استفاده از دیکشنری، موبایل، تبلت و … در زمان آزمون ممنوع است.
  • داوطلب نباید کتاب، کیف، ساک، زیورآلات و … به همراه داشته باشد.

جمع‌بندی نهایی

آزمون PTE یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی است که مهارت‌های Reading، Speaking، Writing و Listening را ارزیابی کرده و بر اساس نمره 90 محاسبه می‌شود. این آزمون توسط آکادمی Pearson که ناشر مجموعه کتاب‌های لانگمن است برگزار می‌شود.

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

 

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30